Doç. Dr. Tolga Tolunay kimdir?

Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, yeni Sağlık Bakanı Yardımcısı olarak atanan Tolga Tolunay kimdir? Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Tolga Tolunay nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
10 Mayıs 2023, Çarşamba - 12:41
Doç. Dr. Tolga Tolunay kimdir?

Tolga Tolunay, 1977 yılında Kilis'te dünyaya geldi. Tolunay, eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bölümünü tamamlayarak mezun oldu. Ardından Tolunay,  Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanlık eğitimini tamamladı.

Kariyeri

Tolga Tolunay, kariyer hayatına Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde 2010-2014 yılları arasında Uzman Doktor olarak daha sonra 2014-2018 yılları arasında ise  Başhekim Yardımcılığı görevinde bulundu. Tolunay, 2018'de Gazi Üniversitesine Yardımcı Doçent olarak atandı ve bir yıl sonra doçent unvanını aldı. 

Tolga Tolunay, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu İleri Tedaviler ve Greft Danışma kurulu üyelikleri, T ÜBİTAK TEYDEB USETEG Çağrı Programı Danışma Kurulu Üyeliği ve KOSGEB Stratejik Ürün Destek Programı Komisyon Üyelikleri görevlerinde yer almaktadır. Ayrıca Tolunay, TÜBİTAK   proje hakemliği ve proje izleyiciliğinde bulunmaktadır. Tolga Tolunay, 2020 yılında  Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanlığı görevine getirilmiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081673/doc-dr-tolga-tolunay-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.