Gültekin Uysal'dan dikkat çeken seçim değerlendirmesi!

28 Mayıs'ta yapılan seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunan DP Lideri Gültekin Uysal, "​Bizim için ise kazancın başlangıcı burasıdır. Bu, ‘seçim kazandık’ diyenlerin kaybettiği, kaybettiği zannedilen Millet İttifakı ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazandığı bir seçimdir. Elbet bir gün tarih hükmünü icra edecektir." dedi.
Ecem Çetin
|
30 Mayıs 2023, Salı - 09:28
Gültekin Uysal'dan dikkat çeken seçim değerlendirmesi!

Türkiye, 28 Mayıs'ta sandık başına gitti...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci tur oylamasıyla yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 52,18 oy alırken, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,82 oy aldı.

Seçim sonuçlarının ardından liderler ve siyasi isimlerden peş peşe değerlendirme geldi. 

"Türk siyasi tarihinin en adaletsiz seçimini geride bıraktık" diyen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, şunları söyledi;

"Takdire şayandır"

"Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde verdiğimiz mücadele, inandığımız değerlere ve hayalini kurduğumuz Türkiye’ye ulaşmak için verilmiş mücadeledir. Şüphesiz verdiğimiz ve kıymetli seçmenlerimizin ve teşkilatlarımızın verdiği mücadele takdire şayandır.

Bu vesileyle tek bir şüphe ya da soru işareti olmadan çıktığımız bu yolda, ellerinde bulunan imkan ve şartların ötesinde bir feraset ve dirayetle yaptığı çalışmalardan ötürü başta cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Millet İttifakı’nın tüm siyasi partilerine ve tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

"Sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmanın huzuru içindeyim"

İnandığımız değerlere karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmanın huzuru içindeyim. Bilmenizi isterim ki geride bıraktığımız iki yılı aşkın zamanda bizler için asıl kazanç; zerrece menfaat, şahsi ikbal kaygısı olmaksızın verilmiş mücadele, dökülmüş terdir.

"Seçimi sayısal olarak kazanmış, siyasal olarak kaybetmiştir"

Asıl kazanç, tüm farklılıklara rağmen ortak irade koyduğumuz diğer partilerle, Millet İttifakı ile omuz omuza Türkiye için çalışabilme, eskisi gibi bir lokma ekmeği bölüşebilme iradesidir. Bilinmesi gerekir ki Erdoğan kirli ve eşit rekabet imkanı olmayan bir seçimi sayısal olarak kazanmış, siyasal olarak kaybetmiştir.

"Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazandığı bir seçimdir"

Bizim için ise kazancın başlangıcı burasıdır. Bu, ‘seçim kazandık’ diyenlerin kaybettiği, kaybettiği zannedilen Millet İttifakı ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazandığı bir seçimdir. Elbet bir gün tarih hükmünü icra edecektir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084104/gultekin-uysaldan-dikkat-ceken-secim-degerlendirmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.