Kılıçdaroğlu’na, "İBB’den atıldım" diyen kişiye İBB'den yanıt geldi

Babala TV'ye konuk olan Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, İBB'den atıldığını söyleyen kişinin, sözleşme süresi dolan taşeron elemanı olduğunu söylendi.
Zeliha Demirci
|
24 Mayıs 2023, Çarşamba - 22:48
Kılıçdaroğlu’na, "İBB’den atıldım" diyen kişiye İBB'den yanıt geldi

Babala TV adlı YouTube kanalında Oğuzhan Uğur'un sunduğu Mevzular Açık Mikrofon programının merakla beklenen, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu bölüm yayınlandı.

Programda Ozan Şimdi isimli bir seyirci Kılıçdaroğlu'na, kendisinin 2019 yerel seçimleri öncesinde CHP'li belediyelerde hiç kimsenin işten çıkarılmayacağı yönündeki konuşmasını dinletip ardından kendisinin İBB'den işten çıkarıldığını ifade etti.

Bu anlarından ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Murat Ongun, "Bu soruyu soran kişi İBB çalışanı değildir. Özel bir şirket elemanıdır. Şirketi ihaleyi alamadığı için işi sona ermiştir. Abisi iletişim ofisimizde çalışmakta, amcasının oğlu da zabıta personelimizdir. 4 yıldır onlarla birlikte uyumla çalışıyoruz. Bizde tek kriter; Liyakattir." dedi.

İBB'den yapılan açıklamada ise, "İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü 153 Çözüm Merkezi operasyonunu ihale kapsamında dışarıdan yükleniciler ile yönetmektedir. Bu kapsamda çalışan kişiler İBB personeli olmayıp ilgili işi yürüten firma kapsamında çalışmaktadırlar. Her yıl yenilenen ihale süreçleri kapsamında firma değişiklikleri olmaktadır. Ozan Şimdi de ihale kapsamında o dönem bu işi yürüten firmanın çalışanıdır. 2021 yılı sonunda yenilenen ihale ile Çözüm Merkezi işi başka bir firma tarafından yürütülmeye başlanmış, yeni firma ile Ozan Şimdi ile devam etmemiş, kişi tazminatını alarak ayrılmıştır" denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083443/kilicdarogluna-ibbden-atildim-diyen-kisiye-ibbden-yanit-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.