Rusya'dan, Almanya’ya misilleme

Almanya’nın Rusya istihbarat servisi çalışmaları için getirdiği sınırlamaya Rusya’dan misilleme geldi. Rusya’da çalışan çok sayıda Alman diplomatın sayısı azaltılacak.
Mevlüt Peker
|
27 Mayıs 2023, Cumartesi - 19:50
Rusya'dan, Almanya’ya misilleme

Rusya, Almanya'nın ülkede faaliyet gösteren Rus istihbarat servisi çalışanlarına yönelik sınırlamalarına misilleme olarak Alman diplomat sayısını önemli ölçüde azaltacağını duyurdu. Rusya'nın bu açıklamasına Almanya Dışişleri Bakanlığı tepki göstererek, "Haziran ayından itibaren Rusya tarafından belirlenen bu sınırlama, Rusya Federasyonu'ndaki varlığımızın her alanında büyük aksaklıklar yaratacaktır. Bu karar ışığında, Almanya'nın Rusya'da diplomatik varlığını sürdürmesi önemlidir ve kültür elçilerinin de en az düzeyde bu ülkede faaliyet göstermesi gerekmektedir" açıklamasını yaptı.

Ayrıca, Alman hükümetinin aynı şekilde misilleme olarak Almanya'daki Rus varlığına karşı üst sınırlama getirebileceği belirtildi ve "Alman hükümeti, Almanya'daki Rus çalışan sayısında denge sağlamak adına gereken adımları atacaktır" denildi.

Geçtiğimiz nisan ayında, Almanya, yaklaşık 30 Rus diplomatın ülkede yürüttükleri uyumsuz faaliyetler gerekçesiyle sınır dışı edilmesi kararı almıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083790/rusyadan-almanyaya-misilleme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.