BBP lideri Destici'den Cumhurbaşkanı Yardımcılığı değerlendirmesi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabileceği yönündeki ihtimale ilişkin soruyu yanıtladı. Destici, “Biz elbette devletimizin, ülkemizin ve milletimizin emrindeyiz, hizmetkarıyız. Dolayısıyla nerede hizmet etmek gerekirse elbette ki biz orada hizmet ederiz” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
30 Mayıs 2023, Salı - 10:45
BBP lideri Destici'den Cumhurbaşkanı Yardımcılığı değerlendirmesi

Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Desttici TGRT’de Cem Küçük’ün sorularını yanıtladı.

"Bizim ittifakımız bir pazarlık ittifakı değil"

“Cumhurbaşkanı Yardımcısı olma ihtimaliniz var mı?” şeklindeki soru üzerine Destici,  “Bizim ittifakımız bir pazarlık ittifakı değil. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız sayın Cumhurbaşkanımız. Çok deneyimli tecrübeli bir siyasetçi hem lider. Dolayısıyla da biz bu konuları hiç konuşmadık. Artık kendi takdirleridir. Dolayısıyla benim bundan öte bir şey söylemem de doğru olmaz diye düşünüyorum. “ ifadelerini kullandı.

Seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici şunları dile getirdi:

”Teşkilatlarımız, milletvekili adaylarımız çok iyi çalıştılar”

“Tabi seçimlerde biz Büyük Birlik Partisi olarak daha doğrusu Cumhur İttifakımızın dört partisi Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi, Yeniden Refah Partisi kendi listelerimizle girdik ve neticede Cumhur İttifakı Meclis’te çoğunluğu kazandı. Elbette biz Büyük Birlik Partisi olarak en azından yüzde 3’ün üzerine çıkmak ve belli sayıda milletvekiliyle temsil edilmeyi ümit ediyorduk. Sahada da aslında bunu gördük. Arkadaşlarımız, teşkilatlarımız, milletvekili adaylarımız çok iyi çalıştılar. Biz Türkiye’nin her tarafında 81 il 87 seçim çevresinde tam liste seçimlere girdik. Ve gerçekten bunca yokluğa rağmen arkadaşlarımız -biz Hazineden yardım almıyoruz biliyorsunuz- kendi emekleriyle, kendi bütçeleriyle çalıştılar. Ben hepsine teşekkür ediyorum.”

Cem Küçük’ün Cumhurbaşkanı Yardımcılığı noktasında “Tabi biz gönlümüzden geçeni de söylüyoruz. Bilmiyoruz. Duyumlar var. Siz tabi seçim döneminde çok iyi çalıştınız. Nasip olmadı milletvekili olmak ama belki sayın Cumhurbaşkanı böyle takdir de edebilir bilmiyoruz ama ben kendi adıma gönlümden geçeni söyleyeyim. Çünkü bilgi ve tecrübelerinizden istifade etmek lazım. İnşallah olur diyelim.” sözleri üzerine ise Destici şöyle devam etti:

“Nerede hizmet etmek gerekirse elbette ki biz orada hizmet ederiz”

“Çok teşekkür ederim. Tabii Büyük Birlik Partisi’nin aldığı oyun ötesinde siz de biliyorsunuz daha büyük bir sempati alanı ve siyasetteki elbette 30 yıllık tecrübenin bir ağırlığı var. Siz de ifade ettiniz. Biz elbette devletimizin, ülkemizin ve milletimizin emrindeyiz, hizmetkarıyız. Dolayısıyla bize bu anlamda dediğim gibi nerede hizmet etmek gerekirse elbette ki biz orada hizmet ederiz”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084117/bbp-lideri-desticiden-cumhurbaskani-yardimciligi-degerlendirmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.