CHP'de kurultayı erteleme planı

CHP'de kurultayla ilgili farklı görüşler yer alıyor. Bir grup eylülde yapılması planlanan kurultayı yerel seçimler sonrasına ertelenmesi görüşünü savunurken, diğer bir grup yeni kadrolarla seçime gidilmesinden yana.
Ankara Masası
|
31 Mayıs 2023, Çarşamba - 09:48
CHP'de kurultayı erteleme planı

Genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından partilerde hareketlilik sürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) ise kurultay süreci ele alınıyor.

Perşembe günü toplanacak  Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) seçim sonuçları değerlendirilecek. Parti meclisi ise cumartesi günü toplanacak.

Toplantılarda kurultay sürecinin konuşulması bekleniyor. Farklı görüşlerin yer aldığı parti içinde kurultayla ilgili  yerel seçimler öncesi partide tam bir yenilenme gerektiğini savunurken, diğer bir kanat ise Kılıçdaroğlu'nun liderliğinin devam etmesini ancak ekibinde değişiklik yapılmasını öneriyor.

Haziran ayında olağanüstü kurultay sürecinin yaşanabileceği, sürecin normal olarak işletilerek kasım ya da aralık aylarında kurultayın toplanabileceği ifade ediliyor. Ayrıca, kurultayda genel başkan seçiminin yerel seçimlerin ardından yapılmasının da gündemde olduğu konuşuluyor.

Grup başkanvekiliği için adaylar

CHP cumartesi günü grup başkanvekillerini seçecek. Engin Özkoç'un milletvekili olmadığı için CHP Grup Başkanlığına  Özgür Özel'in getirilmesine kesin gözüyle getirildi. Grup başkanvekilliği için ise 8 adayın ismin adı geçiyor.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, bu adaylar arasında Murat Emir, Ali Mahir Başarır, Mahmut Tanal, Zeynel Emre, Murat Bakan, Gökhan Günaydın, Ali Öztunç ve Bülent Tezcan yer alıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084248/chpde-kurultayi-erteleme-plani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.