Milli tekvandocu Görkem Polat bronz madalya aldı

Milli tekvandocu Görkem Polat, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 26. Dünya Tekvando Şampiyonası'nda bronz madalya elde etti.
Mevlüt Peker
|
02 Haziran 2023, Cuma - 19:27
Milli tekvandocu Görkem Polat bronz madalya aldı
26. Dünya Tekvando Şampiyonası, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Crystall Hall'de düzenleniyor. Şampiyona, 4 Haziran tarihine kadar devam edecek. Beşinci gününde erkekler 54 kilo ve kadınlar 46 kilo müsabakaları yapıldı. Türkiye'yi temsil eden Görkem Polat ve Rukiye Yıldırım madalya için mücadele etti.

    Görkem Polat, erkekler 54 kilo kategorisinde bronz madalya kazandı. Polat, Filistin'den Anas Aldabba, Tayvan'dan Po-yen Chen ve Meksika'dan Cesar Rodriguez'i yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Suudi Arabistan'dan Riad Hamdi'nin diskalifiye olmasıyla yarı finale yükseldi. Yarı finalde İspanya'dan Hugo Arillo Vazquez'e mağlup oldu, ancak bronz madalyayı elde etti.

    Görkem Polat, bronz madalya kazanmanın gururunu yaşadığını belirterek, kendisine destek olan antrenörlerine teşekkür etti. İlerleyen süreçte İtalya Grand Prix'i ve Avrupa Oyunları gibi hedefleri olduğunu ifade eden Polat, en iyi puanları alarak doğrudan olimpiyatlara gitmeyi istediğini söyledi.

    Kadınlar 46 kilo kategorisinde mücadele eden Rukiye Yıldırım ise Moğolistan'dan Suvd-erdene Munkhtugs'u ve İtalya'dan Sofia Zampetti'yi yendikten sonra Hırvatistan'dan Lena Stojkovic'e mağlup oldu ve şampiyonadan elendi.

    Beşinci gün sonunda Türkiye, 3 altın ve 2 bronz madalya kazanarak tarihindeki en başarılı Dünya Şampiyonası performansını sergiledi. Şampiyonanın altıncı gününde milli tekvandocular Özge Özbey kadınlar 62 kilo ve Yiğithan Kılıç erkekler 74 kilo kategorilerinde madalya mücadelesi verecek.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2084609/milli-tekvandocu-gorkem-polat-bronz-madalya-aldi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.