Veli Ağbaba kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Veli Ağbaba kimdir? Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu Sözcüsü Veli Ağbaba nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
05 Haziran 2023, Pazartesi - 17:52
Veli Ağbaba kimdir?

Veli Ağbaba, 3 Nisan 1968 yılında Malatya'da dünyaya geldi. Ağbaba, eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü tamamlayarak mezun oldu. 

Siyasi kariyeri

Veli Ağbaba, siyasi kariyerine 1993 yılında Sosyaldemokrat Halkçı Partisi (SHP) ile adım attı ve 1994 seçimlerinde Malatya Milletvekili seçilerek mecliste en genç Belediye Meclis Grup başkanı olmuştur. Ağbaba, 1995 yılında SHP ve CHP'nin birleşmesi ile Cumhuriyet Halk Partisi  İl Saymanlığı, İl Eğitim Sekreterliği ve kurultay delegeliğinde bulundu. Ağbaba, 1998'de   İl Kongresinde Malatya İl Başkanı ve bir yıl sonra 1999 yerel seçimlerinde  CHP il başkanlığına seçilmiştir.

Veli Ağbaba, 2002 ve 2007 genel seçimlerinde CHP Malatya milletvekili adayı oldu. Ayrıca Ağbaba, 2003 yılında 2 yıl boyunca   CHP Yüksek Disiplin Kurulu  üyesi ve 2004 yılında  CHP Seçim Komitesi Başkanlığında bulundu. Ağbaba, 2010 yılında bir yıl boyunca Malatya   İl Başkanlığı görevinde bulundu. Daha sonra Ağbaba, 2011 genel seçimlerinde Malatya 1. sıra milletvekili seçildi ve  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Çevre Komisyonu ve TBMM  İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliklerinde yer aldı. Ayrıca Ağbaba,  CHP Cezaevi Komisyonu sözcülüğünde bulundu.  

Eserleri

-Hasta Mahpuslar Raporu

-Tutuklu Gazeteciler Raporu (Dünyanın En büyük Gazeteci Cezaevi:Türkiye)

-Tutuklu Milletvekilleri Raporu

-Balyoz Kumpası (Balyoz Davası'ndaki Hukuk Skandalı)

-Kalemi Kırılan Gazeteciler

-Sınırlar Arasında - İnsanlık Dramından İnsanlık Sınavına

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2084922/veli-agbaba-kimdir
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.