Kemal Kılıçdaroğlu, bir daha aday olacak mı?

Gazeteci Fatih Altaylı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun güvendiği bir isme, "Bu benim ilk ve son cumhurbaşkanlığı adaylığımdı. Bir daha Cumhurbaşkanlığı dahil, herhangi bir pozisyona aday olmayacağım" dediğini iddia etti.
Ecem Çetin
|
08 Haziran 2023, Perşembe - 12:14
Kemal Kılıçdaroğlu, bir daha aday olacak mı?

Türkiye, 28 Mayıs'ta seçimini yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halkın oylarıyla yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44.88 oy aldı ve seçimi kaybetti.

Seçimin ardından CHP'de sular durulmazken, son dönemde Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik açıklamalarıyla gündemde olan Gazeteci Fatih Altaylı edindiği  kulis bilgisini paylaştı.

Altaylı, ikinci turun gecesi ya da ertesi günü Kemal Kılıçdaroğlu’nun odasına gelen çok güvendiği isimlerden birinin şu soruyu yönelttiğini belirtti: “Sayın Genel Başkan, çok iyi performans gösterdiğiniz ve toplumsal kabulünüzü en üst düzeye çıkardığınız bir seçim süreci yaşadık. Başladığınız yerden çok daha yüksek bir noktada seçimi tamamladınız ama yetmedi. Bundan sonrası için ne planlıyorsunuz? Bir daha seçimde yeniden aday olma planınız var mı, nasıl bir yol haritası çizmeliyiz?”

"Son cumhurbaşkanlığı adaylığımdı"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise soruya şu yanıtı verdiğini kaydetti;

"Bu benim ilk ve son cumhurbaşkanlığı adaylığımdı. Bir daha Cumhurbaşkanlığı dahil, herhangi bir pozisyona aday olmayacağım. Ne zaman yapılırsa yapılsın bir dahaki seçimde aday ben değilim. Böyle bir niyetim de arzum da yok"

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085304/kemal-kilicdaroglu-bir-daha-aday-olacak-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.