Sarallar Suç Örgütüne operasyon;27 gözaltı

'Sarallar' suç örgütüne yönelik olarak Bursa merkezli 7 ilde eş zamanlı 'Mahzen-32' operasyonu gerçekleştirilirken aralarında örgüt lideri Hakkı Saral'ın da (57) bulunduğu 27 kişi yakalandı.
DHA
|
29 Nisan 2024, Pazartesi - 15:50
Sarallar Suç Örgütüne operasyon;27 gözaltı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kamuoyunda 'Sarallar' diye tanınan suç örgütünün Bursa ve İnegöl'de faaliyet gösterdiği bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan izin alınarak soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, isimleri ve adresleri belirlenen şüpheliler teknik ve fiziki takibe alındı.

Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu; şüphelilerin vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak mağdurlardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptığı, taraf olmadıkları alacak verecek konularında kendilerini tarafmış gibi gösterip pay talep ettiği, il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin iş yerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin iş yerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri belirlendi.

Ekipler teknik ve fiziki takip sonucu elde edilen delillerin ardından, geçen cuma günü Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Yalova, İzmir ve Diyarbakır'da eş zamanlı oprasyon grçekleştirdi.

Operasyonda  toplam 44 adrese baskın yapıldı.

Aralarında örgüt lideri Hakkı Saral'ın da olduğu, polisle çatışmaya girip etkisiz hale getirilen 27 kişi gözaltına alındı.

Operasyon sonucu; 16 tabanca, toplam değeri 56 milyon 434 bin lira olan 53 çek ve senet, 1272 farklı çaplarda fişek, 430 bin 400 lira, 123 bin 800 dolar, 20 bin 800 euro ve 2 adet lüks araç ele geçirildi.

Operasyon anı kamerada

Sarallara yönelik olarak düzenlenen  'Mahzen-32' operasyonu,  kameraya da yansıdı.

Görüntülerde, özel harekât polislerin koçbaşlarıyla kapıları kırması, şüphelileri gözaltına alması, yapılan aramalarda para ve dövizleri bulması da yer aldı.

Sarallar'ı İnegöl'e çağırıp daha sonra kendileriyle birlikte çalıştığı öne sürülen, ilçede 'Hanım Ağa' olarak tanınan Derya T.'nin de (41) gözaltına alındığı öğrenildi.

Şüpheliler, işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135979/sarallar-suc-orgutune-operasyon27-gozalti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.