Paul Onuachu kimdir?

Trabzonspor’un dev forveti Paul Onuachu Süper Lig’e fırtına gibi girdi. İlk derbisinde Beşiktaş ağlarını sarsarak siftah yapan Paul Onuachu bir anda sosyal medyanın gündemine girdi. Peki Paul Onuachu nereli, kaç yaşında, boyu kaç, kariyeri ne?
Suat Mutlu
|
29 Nisan 2024, Pazartesi - 15:40
Paul Onuachu kimdir?

Paul Onuachu, 28 Mayıs 1994 tarihinde Owerri, Imo Eyaleti, Nijerya'da dünyaya geldi.

Onuachu kaç yaşında?

Paul Onuachu 2023 yılı itibarıyla 27 yaşındadır.

Onuachu’nun boyu kaç?

Paul Onuachu pek çok forvetten daha uzun olup boyu 2,01’dir ve 84 kilodur.

Onuachu’nun Kariyeri

Paul Onuachu, futbol kariyerine Nijerya'da başladıktan sonra 2012 yılında FC Ebedei ile profesyonel futbolculuk kariyerine başladı. Daha sonra 2012'den 2019'a kadar Danimarka'nın FC Midtjylland takımında oynadı. 2019 yılında Belçika'nın KRC Genk takımına transfer oldu. Genk forması altında golcülüğü ile dikkat çekti ve takımının önemli bir oyuncusu haline geldi.

Onuachu Milli takım deneyimi

Onuachu, Nijerya milli futbol takımının bir üyesidir. Nijerya için uluslararası arenada oynadı ve milli takımın hücum hattında etkili bir rol oynadı.

Onuachu Başarıları

Belçika Pro League Şampiyonluğu: Onuachu, KRC Genk ile 2020-2021 sezonunda Belçika Pro League şampiyonluğu yaşadı. Bu, Onuachu'nun Genk ile elde ettiği önemli bir kulüp başarısıydı.

Danimarka Süperliga Kupası: FC Midtjylland ile oynadığı dönemde Danimarka Süperliga Kupası'nı kazandı.

Gol Kralı: 2020-2021 Belçika Pro League sezonunda, Onuachu gol krallığını kazandı. Bu sezon boyunca attığı çok sayıda golle ligin en golcü oyuncusu oldu.

Onuachu piyasa değeri

Onuachu, Genk’ten Southampton’a yılbaşında 18 milyon Euro bedelle transfer edilmişti. Nijeryalı dev golcünün güncel piyasa değeri 12 milyon Euro olarak görülüyor.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2098054/paul-onuachu-kimdir
    Etiketler: paul onuachu

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.