Hande Fırat kimdir?

Ekranların tanınan simalarından biri olan gazeteci ve sunucu Hande Fırat kimdir? CNN Türk ekranlarında yorumcu olarak sunuculuk yapan ve yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerine çeken Hande Fırat nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
08 Haziran 2023, Perşembe - 11:21
Hande Fırat kimdir?

Hande Fırat, 10 Eylül 1974 yılında Ankara'da dünyaya geldi Fırat, eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü tamamlayarak mezun oldu. 

Kariyeri

Hande Fırat, kariyer hayatına üniversitede eğitim görmeye devam ederken staj yaparak adım atmıştır. Fırat, daha sonra Kanal D, NTV ve BRT kanallarında görevler aldı. Fırat, 1999'da CNN Türk kanalında  başbakanlık muhabiri olarak görev aldı ve 2011 yılında kanalın Ankara temsilcisi oldu. 2014 yılında ise Fırat, Kanal D'nin Ankara temsilcisi olarak görev aldı. 

Hande Fırat, 2016 yılında gerçekleşen 15 Temmuz Darbe girişiminde  CNN Türk canlı yayınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüntülü arama ardından Cumhurbaşkanının halkı sokaklara davet etmesiyle darbenin seyrini değiştirdi. Fırat, bu yayındaki görüşme ile Altın Kelebek "Yılın Medya Olayı" ödülünü kazandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085307/hande-firat-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.