Dolar, daha da yükselecek mi? 30 TL olacak mı?

Dolar kurundaki yükselişe ilişkin Ankara Masası'na değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, doların 24-25 TL bandında dengeleneceğini söyledi.
Ecem Çetin
|
09 Haziran 2023, Cuma - 15:15
Dolar, daha da yükselecek mi? 30 TL olacak mı?

Döviz kurlarında hareketlilik devam ediyor...Dolar son zamanlarda yükselişle seyir ediyor. 

İstanbul serbest piyasada dolar bugün haftanın son iş gününde güne 23,4790 liradan başladı 

Peki dolar daha yükselir mi? Nerede dengelenir?  Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ekonomist Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, bu soruların yanıtını Ankara Masası'na verdi. 

"24-25'te dengelenir"

Dolarda daha da bir yükselme olup olmayacağına ilişkin değerlendirmede bulunan Erhan Aslanoğlu, şu ifadeleri kullandı;

"Normal koşullarda realkuru endeksine falan baktığımızda aslında sık sık dile getirildiği gibi bir miktar daha artması… Dolar kuru için söylüyorum 24-25 buralarda yavaş yavaş dengelenmesini bekleriz ama kur konusunda tahmin yapmak çok zor ama dengelenme anında durmaz iner çıkar. Bu rakamları geçip geri gelebilir, daha yukarıda gidebilir ama tahminim bu yönde olacağı. Fakat bunun olabilmesi için de özellikle para politikasında kuru tutacak, dövizi dengeleyecek bir alternatifin oluşması gerekiyor. Enflasyonun düşeceğine dair inancın güçlenmesi ve Türk Lirası varlıkların getirilerinin de enflasyon üzerinde kalacağına dair ya da kaldığının görüldüğüne dair bir tablo çıkmak gerekiyor."

"Enflasyon sonuçlarında olumsuz bir etkide bulunacak"

Doların enflasyonu nasıl etkileyeceğini aktaran Aslanoğlu, Türkiye'de enflasyonun en önemli nedeninin kur artışı olduğunu söyledi. Erhan Aslanoğlu, "Çok İtal girdi kullanıyoruz. O yüzden kur artışı son dönemlerde gecişkenliği arttığı için maalesef enflasyon sonuçlarında olumsuz bir etkide bulunacak." ifadelerini kullandı.

Son olarak yönün yukarı göründüğünü söyleyen Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, çok büyük artışın beklenmemesi gerektiğinin altını çizdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085478/dolar-daha-da-yukselecek-mi-30-tl-olacak-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.