EasyJet İstanbul Havalimanı uçuşları başladı

Avrupa'nın en çok kullanılan hava yolu şirketlerinden biri olan EasyJet, İGA (İstanbul Grand Airport) İstanbul Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirdi.
Mevlüt Peker
|
09 Haziran 2023, Cuma - 18:43
EasyJet İstanbul Havalimanı uçuşları başladı

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA tarafından yapılan açıklamaya göre, EasyJet'in Manchester'dan kalkan uçağı Dış Hatlar Geliş Terminali'nde törenle karşılandı. Tören sırasında kabin ekibine çiçek takdim edildi ve kurdele kesme töreni gerçekleştirildi.

EasyJet, haftada iki kez pazartesi ve cuma günleri Airbus A320 model uçaklarla Manchester-İstanbul seferlerine başlayacak. EasyJet'in Türkiye'deki ağı İstanbul'un yanı sıra Bodrum, Antalya, Dalaman ve İzmir'i kapsıyor.

EasyJet'in uçuşlarının başlamasıyla birlikte İGA İstanbul Havalimanı'ndaki hava yolu sayısı 90'a ulaştı. Havalimanı, tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak ve 300'den fazla destinasyona uçuş imkanı sunacak.

EasyJet, İngiltere merkezli düşük maliyetli bir hava yolu şirketidir ve faaliyetlerine 1995 yılında başlamıştır. Şirket, Birleşik Krallık'tan Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya 135'ten fazla varış noktasına hizmet vermektedir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085504/easyjet-istanbul-havalimani-ucuslari-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.