Afet konutları yükselmeye devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı depremzedelerin yeni konutlarına kavuşması için çalışmalarını sürdürüyor. Bakan Özhaseki, 11 ilde 456 bin 770 kalıcı konutun yapımın dair bilgi paylaştı.
Onur Çetinkaya
|
11 Haziran 2023, Pazar - 11:28
Afet konutları yükselmeye devam ediyor

Kahramanmaraş depremleri sonrasında depremzedelerin mağduriyeti hızla giderildi.

Seçim öncesi başlanan çalışmalar seçimin ardından daha da hızlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı dördüncü ayda çok sayıda yeni konutu depremde evleri zarar vatandaşlara teslim etti. 

Bakanlık yeni konutlar için çalışmalarını sürdürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, inşası devam eden konutlara ilişkin açıklama yaptı. 

"Bir yıl içerisinde herkesi evlerine kavuşturacağız"

Depremden etkilenen 11 ilde afet konutlarının hızla yükseldiğini söyleyen Özhaseki, büyük yükün altından kalkacaklarını belirtti. 

Bakan Özhaseki, "Değişik formüller var. O formülleri geliştiriyoruz zaten. İnşallah söz verdiğimiz gibi 300 binden fazla konutu bir yıl içinde, ondan sonra 1,5 ve 2 yıla kalmadan da diğer bütün konutları bitirip herkesi evlerine kavuşturacağız." ifadelerine yer verdi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bünyesindeki TOKİ ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü eliyle deprem bölgesindeki 11 ilin her birinde toplam 456 bin 770 konutun yapılacağını belirtti. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/2085642/afet-konutlari-yukselmeye-devam-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.