Özhaseki'den İstanbul için karar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'a özel bir deprem yasası çıkarmayı düşündüklerini belirtti. Özhaseki, konuyla ilgili TBMM'nin olağanüstü toplanabileceğini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
09 Ağustos 2023, Çarşamba - 12:43
Özhaseki'den İstanbul için karar

Kahramanmaraş depremleri sonrası olası İstanbul depremi için tüm senaryonlar gözden geçiriliyor.

Depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başta İstanbul olmak üzere birçok ilde binaların sağlamlığına dair çalışmalar başlattı.

Maliyet 100 milyarı aştı

6 Şubat depremi ile ilgili de bilgiler veren  Özhaseki,  Depremlerde 680 bin konutun yıkıldığını ifade ederken maliyetin 100 milyar doların üzerinde olduğunu belirtti.

Yapılan yasal düzenleme hazırlıklar tüm hızıyla sürerken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'a ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul'a deprem yasası 

İstanbul için özel deprem yasası çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, "Hızlı adımlar atarak TBMM'de yaz dönemi davet edilerek görüşülebilir." dedi.

Özhaseki, konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin  olağanüstü toplanabileceğini söyleyerek, "Bana göre yüzde 50'ye gelmeli. Bunu TBMM'ye getirip tartışacağız." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093694/ozhasekiden-istanbul-icin-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.