Abdüllatif Şener CHP'den istifa etti

27'inci Dönem CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener partisinden istifa ettiğini açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
16 Haziran 2023, Cuma - 09:25
Abdüllatif Şener CHP'den istifa etti

Eski milletvekili Abdüllatif Şener, katıldığı bir programda CHP'den istifa ettiğini söyledi.

Program sırasında 14 Mayıs seçimlerine değinen Şener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda Sinan Oğan'a, ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını açıkladı.

İstifa ettim 

Program sırasında "CHP'den istifa etmeyi düşünüyor musuz?" sorusuna Şener, "Ben zaten istifa ettim." diyerek yanıt verdi. Şener, istifasını 14 Mayıs seçimlerinin ardından verdiğini de vurguladı.

Şener sözlerinde, "   1. turda Sinan Oğan'a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim. Ben CHP'de siyaset yaptım ama bütün partilerin bana ilgisin olduğunu o partilerden milletvekili olmasam dahi geçmişte bana milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı olduğunu biliyorsunuzdur. Meclis seçimlerinde kimseye oy vermedim. Şöyle bir detayda var. CHP'ye yönelik genel bir eleştirim yok. Ama siz oyunuzu kullanırken genel manzaraya bakarsınız ve oyunuzu kullanırsınız. Ben de böyle değerlendirdim." ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu, Erdoğan, Akşener ile görüşebilirim"

Açıklamalarına devam eden  Şener, "Tayyip Erdoğan ve yakın çevresiyle bağlantılı kimseyle hiçbir iletişimim olmadı. 6 ayı geçmiştir, Bülent Arınç’la yemek yedim. Orada CHP’den aday olan bir arkadaş da vardı. 6-7 kişinin olduğu bir yemekti. Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik sohbetler oldu. Bülent Arınç’ın eğilimlerinin hepsini Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattım. AK Parti’den bugüne kadar teklif gelmedi. Şu anda Kemal Bey de, Meral Hanım da, Erdoğan da görüşelim derse görüşürüm. Herhangi bir partiye katılmayacağım. Belki CHP’yle ilgili bir kitap yazarım."dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086395/abdullatif-sener-chpden-istifa-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.