Abdüllatif Şener'den doğalgaz açıklaması: Veriler sağlıklı değil

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Karadeniz'deki doğalgazın çok kısa sürede keşfedildiğini belirterek "Verilerin çok sağlıklı olması, ihtimal dahilinde gözükmüyor." dedi.
Ankara Masası
|
21 Ağustos 2020, Cuma - 17:08
Abdüllatif Şener'den doğalgaz açıklaması: Veriler sağlıklı değil
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunun merakla beklediği "müjde"yi açıkladı. Erdoğan, Karadeniz'deki sondajda 320 milyar metreküp doğalgaz rezervinin keşfedildiğini duyurdu. 83 milyonu yakından ilgilendiren bu gelişme ardından gözler muhalefet cephesine çevrildi. Özellikle CHP'nin ne tepki vereceği merek konusu olurken, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in açıklamaları partinin konu hakkındaki duruşuna ışık tuttu. 

"ARAMALAR BUGÜNÜN İŞİ DEĞİL"


"Türkiye'de doğalgaz ve petrol aramaları bugünün işi değildir." diyen Şener, "Cumhuriyetin kurulduğu yıllardan bugüne kadar bu topraklarda ve denizlerde enerji arayışı olmuştur. Daha önce de önemli sonuçların alındığı bölgeler olmuştur. Örneğin Batman bir köy görünümünde iken bir petrol kaynağı bulunmuş ve bugün Güneydoğu'daki büyük kentler arasında yer almaktadır. Gerek doğalgazda gerekse petrolde arama işi yeni değil. Yeni arandı da ilk defa buluyoruz denilecek bir hadise değil. Türkiye öteden beri hidro karbon kaynaklarına sınırlarımız içerisinde ulaşmak için bütün hükümetler döneminde çaba sarf etmiştir. Geçmişte olumlu sonuçlar alan hükümetler de olmuştur." ifadesini kullandı.

"BİLDİĞİNİZ GİBİ BAŞBAKAN YARDIMCISIYDIM..."


Batı Karadeniz'deki petrol ve doğalgaz aramalarının sadece AK Parti dönemine ait olmadığını, 2000'li yıllar öncesinde de aramaların yapıldığını savunan Şener, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ilk hükümet dönemi 2002-2007 arasıdır. O dönem ben de kabinedeydim. Başbakan Yardımcısıydım bildiğiniz gibi ve Enerji Bakanımız Hilmi Güler'di. Enerji Bakınımız arada bir Batı Karadeniz'de bazen petrol bulduk, bazen doğalgaz bulduk derdi. Hatta bunu bir ara çok uzattığı için "Sayın Bakan, sürekli söylüyorsun ama bir avuçluk doğalgaz da petrol de yok. Allah aşkına konuşmayı bırak şunu bul da rahat edelim" diye espri yapmışımdır." şeklinde konuştu.

"KALIN MIDIR, İNCE MİDİR?"


Şener şu şekilde devam etti: Bu Türkiye'nin ekonomisini baştan sonra değiştirecekmiş gibi verildi. Aslında bunu söylemek için erken bir saatteyiz. Cumhurbaşkanı 20 Temmuz 2020'de sondaj gemilerini yolcu ettiklerinden bahsetti. 2 ay önce başlayan bir sondajdan bahsetti. Hazine ve Maliye Bakanı da 2020'li yıllardan bahsetti. Dolayısıyla bu kadar kısa süre içerisinde bunun rezervi ile ilgili verilerin çok sağlıklı olması ihtimal dahilinde gözükmüyor. Bu tabaka ince midir, kalın mıdır, dağınık mıdır, ne kadar alanı kapsıyor? Bunlarla ilgili veriler için biraz zamana ihtiyaç var. 
http://www.ankaramasasi.com/haber/97041/abdullatif-senerden-dogalgaz-aciklamasi-veriler-saglikli-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.