Şener'in 'Geçersiz oy' sözlerine yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi 27. dönem Konya eski milletvekili Abdülatif Şener'in seçimlerle ilgili sözleri dikkat çekti. CHP'ye oy vermediğini açık bir şekilde söyleyen Şener, ikinci turda geçersiz oy kullandığını açıkladı. Şener'in 'geçersiz oy' iddiasına anında yanıt geldi.
Onur Çetinkaya
|
16 Haziran 2023, Cuma - 11:19
Şener'in 'Geçersiz oy' sözlerine yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi 27. dönem Konya eski milletvekili Abdüllatif Şener, 14 Mayıs seçimlerinde aday gösterilmedi.

Milletvekili adayı olarak gösterilmeyen Şener, CHP’den istifa ettiğini açıkladı. Şener'in CHP ve seçimle ilgili sözleri ise adeta bomba etkisi yarattı.

Seçimlere dair konuşan  Abdülatif Şener, ilk turda Ata İttifakı adayı Sinan Oğan'a oy verdiğini, ikinci turda geçersiz oy kullandığını söyledi. Çıkışıyla CHP'li isimlerin tepkisini çeken Şener'in 'geçersiz oy' iddiasına  yanıt geldi. 

Geçersiz oy çıkmadı

Gazeteci Barış Pehlivan, Şener’in oy kullandığı sandıkta geçersiz oy bulunmadığına dair tutanağı paylaştı.

Ankara Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oyunu kullanan Şener'in sandığında toplam 321 seçmen oy kullanırken sanıktan 57 oy Recep Tayyip Erdoğan'a, 264 oy ise Kemal Kılıçdaroğlu'na çıktı. Sandıktan ise geçersiz oy çıkmadığı anlaşıldı.

"Oy Erdoğan'a gitti"

Gazeteci Barış Pehlivan, "Şener iddia ettiği gibi geçersiz oy kullanmamış. O sırada CHP’den istifa ettiği ve ilk turda Sinan Oğan’a oy verdiği düşünülürse, Abdüllatif Şener’in ikinci turda Erdoğan’a oy verdiği kanısı güçleniyor. Kaldı ki, aynı sandıkta birinci turda çıkan 11 Sinan Oğan oyunun hepsinin Recep Tayyip Erdoğan’a gittiği de gözlemleniyor." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086418/senerin-gecersiz-oy-sozlerine-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.