Erdoğan, CHP’li belediyenin heykelini dikmesini reddetti

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, milletin imkan ve kaynaklarıyla heykelinin yapılmasına karşı çıktığı belirtildi. CHP’li Bolu Belediyesi, seçimi Erdoğan’ın kazanması durumunda heykelini dikeceği sözünü vermişti.
Mevlüt Peker
|
16 Haziran 2023, Cuma - 18:19
Erdoğan, CHP’li belediyenin heykelini dikmesini reddetti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesi durumunda Bolu'ya heykelinin dikileceği açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından reddedildiğini belirtti.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bolu Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kazanması durumunda Bolu'ya heykelinin dikilmesi için talep ettiği onayı, halka hizmetiyle tanınan Cumhurbaşkanımız tarafından reddedildi. Cumhurbaşkanımız, heykelin maliyeti kadar bir miktarın ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım amacıyla Bolu'da harcanmasını istemiştir" ifadelerini kullandı.

Altun, ilgili yazının Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı tarafından Bolu Belediye Başkanlığı'na gönderildiğini hatırlatarak, "2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde siyasi ilkeler ve değerlerin göz ardı edildiği bir muhalefet anlayışıyla karşılaştık. Gördüğümüz kadarıyla Bolu Belediye Başkanı, bu muhalefet anlayışında verdiği sözü yerine getirme çabası içerisindedir. Ancak belirtmek isteriz ki, Sayın Cumhurbaşkanımız kendi heykelinin yapılmasına halkın kaynaklarıyla karşı çıkmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, ülkemizi ulaşımdan sağlığa, eğitimden enerjiye kadar her alanda benzersiz hizmetler ve eserlerle buluşturan vizyonu, milletimiz tarafından büyük bir destekle karşılanmıştır.

Hayatını halkına adayan Sayın Cumhurbaşkanımız, 'yorulmadan millete hizmet etme' ilkesini benimsemiş ve her zaman milletimizin kalbinde ve dualarında yer almıştır. İnanıyoruz ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu vatan için ortaya koyduğu her eser, onun bugün ve gelecekte hayırla anılmasını sağlayacak birer anı olacaktır. Bu eserler ve hizmetler aynı zamanda Türkiye'nin güçlü altyapısını oluşturacaktır." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086472/erdogan-chpli-belediyenin-heykelini-dikmesini-reddetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.