Putin: Ukrayna'da Leopard tankları yanıyor, F-16'lar da yanacak

Batılı ülkelerin Ukrayna'ya olası F-16 sevkiyatına tepki gösteren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Ukrayna'da Leopard tankları yanıyor, F-16'lar da tıpkı Leopardlar gibi yanacak. Hiç şüpheniz olmasın." diye konuştu.
Mevlüt Peker
|
16 Haziran 2023, Cuma - 20:15
Putin: Ukrayna'da Leopard tankları yanıyor, F-16'lar da yanacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nun ana oturumunda The National Interest dergisi köşe yazarı Dmitriy Simes'ın sorularını yanıtladı.

Putin, Ukrayna'nın karşı saldırıya geçtikten sonra 186 tank kaybettiğini ifade etti ve "Ukrayna ordusu saldırıya geçtikleri bazı bölgelerde savunmamızın ilk hattına ulaşabildiler, bazılarında ise bunu başaramadılar. Önemli olan nokta, stratejik rezervlerini kullanmaları ancak hiçbir bölgede hedeflerine ulaşamamalarıdır" şeklinde konuştu.

Putin ayrıca Ukrayna'nın yakın gelecekte kendi askeri teçhizatını kullanamayacağını belirtti ve "Geriye hiç ekipmanları kalmayacak ve kullandıkları her şey yurt dışından gelecek. Bu şekilde çok uzun süre savaşamazsınız" görüşünü dile getirdi.

Rus savunma sanayisindeki üretimin arttığını vurgulayan Putin, "Geçen yıl boyunca askeri ürünlerin üretimini 2,7 kat artırdık ve bu artış devam ediyor. Bazı işletmeler gece gündüz çalışıyor" ifadelerini kullandı.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nun ana oturumunda, Yahudi soykırımıyla ilgili bir video gösterildi. Putin, NATO'nun Ukrayna'daki savaşa giderek daha fazla müdahil olduğunu belirterek, "NATO Ukrayna'daki savaşa tabii ki dahil oluyor. Askeri teçhizat sevkiyatları gerçekleştiriliyor ve şu anda uçak sevkiyatı seçeneği de düşünülüyor. Ukrayna'da Leopard tankları yanıyor, F-16'lar da aynı şekilde yanacak, bunda hiç şüphe yok" dedi.

Putin, F-16'ların başka ülkelerde konuşlandırılması durumunda Ukrayna'ya karşılık vereceklerini belirterek, "(F-16) Kiev için Ukrayna dışındaki hava üslerinde konuşlandırılacak ve savaş operasyonlarında kullanılacaksa, onları nasıl ve nerede vuracağımızı göreceğiz" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086493/putin-ukraynada-leopard-tanklari-yaniyor-f-16lar-da-yanacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.