Gıda kriziyle ilgili Putin'den dünyaya acil çağrı!

Gıda kriziyle ilgili konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gıda piyasalarındaki durumun trajik duruma gelmemesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.
Mevlüt Peker
|
30 Haziran 2022, Perşembe - 20:41
Gıda kriziyle ilgili Putin'den dünyaya acil çağrı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldi.

Görüşme sonrası basına açık bölümde konuşan Vladimir Putin, iki ülke arasında ilişkilerin geliştiğine dikkat çekerek, "2021 yılında Rusya-Endonezya ticaret hacmi yüzde 42 oranında büyüdü ve 2022 yılında daha da hızla büyümesini sürdürüyor." diye konuştu.

Küresel gıda krizi ile ilgili de konuşan Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin bastığı dolar ile gıda ürünlerini satın aldığını, bu yüzden gıda ürünlerinin fiyatlarının yükseldiğini söyledi.

Bunun ise, gelişmekte olan ülkelerin durumunu iyice kötüleştirdiğini belirten Vladimir Putin, "Gıda durumunun trajik hale gelmemesi için önlemlerin alınması gerekiyor." dedi.

Ülkesinin Ukrayna'dan tahılın çıkarılmasına mani olmadığını savunan Rusya Devlet Başkanı Putin, "Ukrayna yönetimi, limanların girişlerine mayın koydu. Bu mayınları temizlemelerini ve oradan tahılı çıkarmalarını kimse engellemiyor. Güvenliğin sağlanacağını garanti ediyoruz." diye konuştu.

Ayrıca, Ukrayna'dan tahılın Belarus, Polonya, Romanya ve Azak Denizi'ndeki limanlar üzerinden çıkarılabileceğine dikkat çeken Vladimir Putin, BM (Birleşmiş Milletler) temsilcileriyle tahılların çıkarılması konusunda temas durumunda olduklarını bildirdi.

Dünyada 800 milyon ton tahılın üretildiğini söyleyen Vladimir Putin, "Rusya geçen yıl dış piyasalara 40 milyon ton tedarik etti. Bu yıl, 50 milyon ton tahıl tedarik etmeye hazır." şeklinde konuştu.

Joko Widodo: Gıda ürünlerine yaptırım uygulanmamasını istedim

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo da Rusya-Ukrayna savaşının dünyadaki gıda ürünlerinin sevkiyatına olumsuz yansıdığını kaydederek, "Rusya'dan gıda ürünlerinin, Ukrayna'dan da tahılın sevkiyatı olmadan dünyada gıda sevkiyatının yeniden başlaması imkansızdır." ifadelerini kullandı.

Joko Widodo, G7 ülke liderlerinden "gıda ürünleri ve gübre" konusunda yaptırım uygulanmaması talebinde bulunduğunu açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1623144/gida-kriziyle-ilgili-putinden-dunyaya-acil-cagri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.