Fenerbahçe teknik direktörlüğüne sürpriz talip

Süper Lig'in deneyimli teknik direktörlerinden Yılmaz Vural, şans verilmesi haline Fenerbahçe teknik direktörlüğü yapmak istediğini söyledi.
Ankara Masası
|
18 Haziran 2023, Pazar - 15:11
Fenerbahçe teknik direktörlüğüne sürpriz talip

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin teknik direktör Jorge Jesus'la yollarını ayırmasının ardından, bu görev için Aykut Kocaman, Sergen Yalçın, İsmail Kartal ve Volkan Demirel'in ismi gündeme geldi.

Çeşitli isimler spor medyasında konuşulmaya devam etse de deneyimli teknik adam Yılmaz Vural, dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Geçmiş yıllarda da Fenerbahçe'de çalışma isteğini birçok kez dillendiren Vural, göreve talip olduğunu açıkladı.

"Her zaman bu göreve talip oldum"

Spor Arena'dan Muhammet Duman'a konuşan Vural, yerli hoca kararının doğru olduğunu ifade ederek "Bu işin uzmanlığından çok insan ilişkileri çok önemli. Başkan Ali Koç da bunun farkında olduğu için, 'camiayı çok iyi tanıyan birisi olsun' diyor. Tribün sosyolojisi diye bir şey var" dedi.

Vural, Fenerbahçe taraftarının ne istediğine dikkat çekerek "Ben bu işin hem sosyolojik boyutunu hem de Fenerbahçe taraftarının ne istediğini bildiğim için uzmanlığımla her zaman bu göreve talip oldum. Böyle bir görev bize teklif edilmiş olsa kimseyi mahcup etmeyiz" diye konuştu.

Türkiye Ligi’nin Şenol Güneş’ten sonra en çok resmi maç yönetmiş ikinci antrenörü olduğunu ifade eden Vural, Avrupa eğitinin, kültürünün ve yabancı dilinin olduğunu da hatırlattı. Vural, Türkiye’de 30 farklı takımda çalıştığını aktardı ve "Ben de bu işi iyi yapabileceğimi düşünüyorum yani. Türkiye’de son 16 yıldan beri beğenmedikleri o Türk hocalarla başarı geldi" diye devam etti. 

"Bu hayalimden hiçbir zaman vazgeçmedim"

Halkın kendisini sevdiğini ve vizyonu olduğunu ifade eden Vural şöyle konuştu:

"En azından bir vizyonumuz var. Bizim yaptığımızı dünyada yapan yok. 30 farklı takım çalıştırdım. Bunlar mahalle takımı değildi, Türkiye Ligi’nin takımlarıydı yani. Dolayısıyla bizde talibiz ama talip olmak Türkiye’de biraz abesle iştigal oluyor. Neden? Sen dur da seni onlar istesin mantığı oluyor. Halkın bize sıcak bakmışlığı var. Bu kadar emek verdik biraz kırılıyorum tabii. İnsan bir emeği mesleğinde en üst tarafa gelebilmek için verir. Bende bu hayalimden hiçbir zaman vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğim. Böyle bir büyük camianın mutlu olmasına vesile olmak insanı mutlu eder. Biz böyle çok önemli görevlere gelirken belli bir lobileşme olması gerekiyor. Biz bunu yapmadık, yapmayı düşünmedik. Bir iş yaparken insanlar baksın, görsün istedik. Maalesef Türkiye’de bu yeterli olmuyor. İnsanlar bir işi iyi yapıyor diye bir yerlere getirilmiyor yani. Başka şeyler gerekiyor demek ki."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086671/fenerbahce-teknik-direktorlugune-surpriz-talip
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.