Ethem Sancak kimdir?

İş insanı, birçok iş kolu içerisinde bulunan fakat özellikle BMC’nin yönetim kurulu başkanı olarak bilinen Ethem Sancak kimdir? Çukurova Gruba ait gazeteleri ve televizyon kanallarını alarak dikkatleri üzerine çeken Ethem Sancak nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
18 Haziran 2023, Pazar - 15:42
Ethem Sancak kimdir?

Ethem Sancak, 1958 yılında Siirt Çatlı'da dünyaya gelmiştir. Sancak, eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme bölümünü okumuş fakat bu bölümü tamamlayamamıştır. 

Kariyeri

Ethem Sancak, kariyer hayatına 1976 yılında 2 yıl boyunca gazetecilik yaparak adım atmıştır. Daha sonra Sancak, ticaret hayatına geçiş yaparak  1987'de Es Ecza Deposu'nu, 1989'da kozmetik ve itriyat alanında eczanelere hizmet sunan Esko Itriyat'ı, 1993'te Hedef Ecza Deposu'nu kurmuştur. Sancak, 2001 yılında  ES Mali Yatırım Danışmanlık isimli şirketi kurarak BMC'yi satın almıştır. 

Ethem Sancak, 2007 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun satışa sunduğu Star Gazetesini satın aldı fakat 2010 yılında gazetenin hisselerini sattı. Ardından Sancak, Çukurova Grubuna ait gazete ve televizyon kanallarını da satın almış böylelikle  iki ulusal gazete, beş dergi ve iki radyo kanalını bünyesine dahil etmiştir. 

Siyasi Kariyeri

Ethem Sancak, siyasi kariyerine Türkiye İşçi Köylü Partisi ile adım atmış ve partinin  güneydoğu ve doğu bölgeleri sorumluluğu ile Diyarbakır İl Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Sancak, daha sonra Ak Partinin iktidara geçmesiyle birlikte AK Partiye katılmış ve 2017 yılında AK Parti 3. Olağanüstü kongresinde Partinin   Merkez Karar Yönetim Kuruluna seçilmiştir. 

Ethem Sancak, 2022 tarihinde katıldığı bir konuşmada AK Parti hakkında yapmış olduğu açıklamaların ses kaydının ortaya çıkmasıyla partiden kesin olarak ihraç edilmiştir. Sancak, aynı yıl Vatan Partisine katılarak partinin  Uluslararası İlişkiler Bürosu'ndan sorumlu bir genel başkan yardımcılığı görevini sürdürmektedir. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2086675/ethem-sancak-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.