BMC’nin fabrikası sökülüyor

Temeli Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ve bakanlar tarafından üç yıl önce atılan BMC’nin Sakarya Karasu ilçesindeki fabrikasında söküm işlemleri başladı.
Onur Çetinkaya
|
31 Mayıs 2022, Salı - 09:34
BMC’nin fabrikası sökülüyor

Sakarya Karasu’da deniz kenarında bulunan yaklaşık 2 bin 200 dönümlük Hazine arazisi BMC’ye istihdam garantisi karşılığında yaklaşık üç yıl önce 49 yıllığına hibe olarak verildi. 

Üretim 2020 yılında 

 2023 senesinde hizmete girecek bu devasa üretim üssünün 100 bin metrekarelik ilk fazının temelini atıyoruz. Temelini attığımız bu ilk bölümün inşallah 2019 sonuna kadar tamamlanmasını ve 2020 başında devreye girmesini bekliyoruz diyen Erdoğan,herkese inat üretimin devam edeceğini söylemişti.

10 bin kişiye istihdam 

Cumhurbaşkanı,konuşmasında '' 222 hektar alan üzerine kurulan bu tesiste tank fabrikası, zırhlı araç ve askeri kamyon fabrikası, ticari araç ve motor fabrikası, hızlı tren ve metro fabrikası gibi pek çok üretim hattı bulunuyor. Toplam yatırım büyüklüğü 500 milyon dolara ulaşacak BMC üretim üssü  tüm etaplarıyla üretime geçtiğinde 10 bin kişiye istihdam sağlayacak.'' demişti.

Fabrika inşaatının söküm çalışmaları başladı

Ancak,2021 yılının haziran ayında BMC’nin Ethem Sancak ve Talip Öztürk’e ait yüzde 50.1’lik hissesi Tosyalı Holding’e satıldı. BMC’yi devralan Tosyalı Holding ise Karasu’da firmaya tahsisli araziye yatırım yapmaktan vazgeçti.  Tosyalı’nın kararının ardından fabrika inşaatının söküm çalışmaları başladı. Fabrika parçalarının kamyonlarla Ankara’nın Kahramankazan ilçesine götürüleceği öğrenildi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1540157/bmcnin-fabrikasi-sokuluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.