İYİ Parti kurucular üyelerinden kurultay eleştirisi

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi ve Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek kurultayda başkanlık yarışı içinde olmayacaklarını açıkladı.
Ankara Masası
|
21 Haziran 2023, Çarşamba - 11:25
İYİ Parti kurucular üyelerinden kurultay eleştirisi

İYİ Parti, 24 Haziran Cumartesi günü olağan kurultay gerçekleştirecek. Genel başkanın da seçileceği kurultayda Meral Akşener'in tek aday olması bekleniyor.

Ancak kurultaya sayılı günler kala, İYİ Parti'nin kurucularından oluşan ' Ortak akıl Platformu' parti yönetimine ve Meral Akşener'e eleştirilerde bulunarak kurultaya katılmayacaklarını duyurdu.

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi ve Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal yaptığı paylaşımda " Demokratik seçim şartları sağlanmadığından, yangından mal kaçırırcasına Kurban Bayramı tatil döneminde yapılacak. İYİ Parti kurultayına gitmeyeceğim, gitsem de boş oy kullanacağım. Kamuoyuna saygıyla duyurulur..." ifadelerini kullandı.

Platform olarak yapılan açıklamada İYİ Parti'nin kurucu değerlerinden koptuğu iddia edilerek "Bu süreçte partimizde devam eden istifalar ve hafta sonu yapılacak kurultayda, üzerinde ittifakla mutabık kaldığımız genel başkan adayıyla seçim yarışına girmenin bu aşamada partimizdeki kan kaybının artarak devam edeceğine dair endişelerimizi arttırmıştır. Partinin kurucusu olan ve her aşamasında emek sarf eden bizler, bu muhtemel vebale ortak olmak istemiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, kurultayda genel başkanlık yarışı içinde olmayacakları ifade edildi.

Duyuruya imza atanlar arasında şu isimler yer aldı:

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi ve Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve E. Genel Başkan Yardımcısı Arzu Önşen

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel İdare Kurulu üyesi İsmet Kocak

İyi Parti Kurucular Kurulu üyesi Adil Erkoç

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087050/iyi-parti-kurucular-uyelerinden-kurultay-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.