ASELSAN Genel Müdürlüğüne Ahmet Akyol atandı

İsmail Demir’in KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanlığına atanmasıyla boşalan Savunma Sanayi Başkanlığına ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün getirilmişti. Haluk Görgön’den boşalan koltuğa ise Ahmet Akyol atandı.
Mevlüt Peker
|
22 Haziran 2023, Perşembe - 21:16
ASELSAN Genel Müdürlüğüne Ahmet Akyol atandı

ASELSAN, yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Savunma Sanayii Başkanlığına ataması nedeniyle ASELSAN Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Haluk Görgün'ün yerine, Yönetim Kurulu kararıyla Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Akyol'un atanmasına karar verildi.

Akyol, 2005 yılında Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Stanford Üniversitesi'nde İnovasyon Liderlik eğitimi aldı ve Cranfield Üniversitesi'nde elektro-optik ve haberleşme konularında eğitimlere katıldı. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi yüksek lisans eğitimini tamamladı ve tez çalışmalarına devam etmektedir.

Akyol, 2007-2022 yılları arasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK, HAVELSAN ve Quantum3D gibi farklı kurumlarda mühendis, müdür, müşavir, yönetim kurulu üyesi ve başkan vekili gibi çeşitli görevlerde bulundu. 2018 yılında Savunma Sanayii Başkanlığı Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Daire Başkanlığı görevine atanan Akyol, 3 yıl boyunca bu görevi sürdürdü ve 2021-2022 yıllarında yine Savunma Sanayii Başkanlığı'nda Elektronik Harp ve Radar Sistemleri (EHRS) Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Savunma Sanayii Başkanlığındaki görevlerinin ardından, Haziran 2022'de ASELSAN Yönetim Kurulu kararıyla ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanı olarak atanan Akyol, TÜBİTAK-SAGE Yönetim Kurulu üyeliği ve NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu (STO) Sensör ve Elektronik Paneli kurul üyeliği gibi görevlerini sürdürmektedir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087277/aselsan-genel-mudurlugune-ahmet-akyol-atandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.