Başkentte kurban pazarları ve kesimhanelerde yoğunluk

Başkent Ankara’da Kurban Bayramı'nın birinci gününde kurban kesim alanlarında ve kurban pazar yerlerinde büyük yoğunluklar oluştu.
Mevlüt Peker
|
28 Haziran 2023, Çarşamba - 13:43
Başkentte kurban pazarları ve kesimhanelerde yoğunluk

Bayram namazının ardından, vatandaşlar belediyelerin kurban kesim alanlarına giderek kurbanlıklarını kestirmek için sıra bekledi.

Pursaklar Belediyesi'nin Gümüşoluk'taki kesim alanında kurbanlıklar raylı sistemlerde kesildikten sonra parçalara ayrıldı. Sonrasında etler, hisse sayısı kadar eşit parçalara bölünerek sahiplerine dağıtıldı.

Erken saatlerde alana gelen Okan Olgun, "İşlemler çok hızlı ilerliyor. Profesyonel bir şekilde yapılıyor. Hayvanı kesmek herkesin harcı değildir, ama burada güzel bir şekilde kesiliyor" şeklinde konuştu.

Kurbanını kestikten sonra etlerini çevresindeki yoksullara dağıtacağını belirten Davut Güntutmaz ise "Bu bizim geleneklerimizden biridir. Önce fakirleri ve ihtiyaç sahiplerini doyurmalıyız. Onları ziyaret edip hal hatır sormalıyız" dedi.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, alandaki denetimlere katılarak vatandaşlarla sohbet etti ve taleplerini dinledi.

Bu arada, henüz kurbanlık satın almayan vatandaşlar, bayramın ilk gününde daha uygun fiyatlara kurbanlık bulabilmek umuduyla satış yerlerine akın etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087970/baskentte-kurban-pazarlari-ve-kesimhanelerde-yogunluk
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.