Macaristan, İsveç oturumunu sonbahara erteledi

Macaristan, “İsveç'in NATO üyeliğinin oylanması” oturumunu sonbahara erteledi.
Mevlüt Peker
|
28 Haziran 2023, Çarşamba - 21:51
Macaristan, İsveç oturumunu sonbahara erteledi

Macaristan Parlamentosu'ndaki muhalefet partilerinden Demokratik Koalisyonu (DK) milletvekili Agnes Vadai, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve hükümetteki Macar Yurttaş Birliği (Fidesz) partisinin yakın zamanda yapılması planlanan onay oturumunda İsveç'in üyeliği için oylama yapmayacaklarını bildirdi.

Bu bilgiyi doğrulayan başka bir DK milletvekili de onay oturumunun sonbahara ertelendiğini doğruladı.

İsveç'in NATO üyeliği hakkındaki üst düzey toplantı 6 Temmuz'da gerçekleşecek

    Türkiye, İsveç ve Finlandiya dışişleri bakanlarının da katılacağı üst düzey bir toplantının 6 Temmuz'da Brüksel'de yapılacağı, İsveç'in NATO üyeliği konusunda bildirildi.

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya'nın NATO zirvesine ilk kez üye olarak katılacağını belirtti ve İsveç'in üyelik sürecinin de tamamlanması için çalıştıklarını ifade etti. NATO Zirvesi'nin 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleştirileceğini belirten Stoltenberg, bu süreçte İsveç'in üyeliğini tamamlamak amacıyla bu hafta Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında Brüksel'deki NATO karargahında üst düzey bir toplantı düzenleneceğini söyledi. Toplantının "gelecek hafta perşembe günü" yapılacağını belirtti.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2088008/macaristan-isvec-oturumunu-sonbahara-erteledi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.