İsveç'e bir tepki de Fas'tan

İsveç'in polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin vermesinin ardından Müslüman ülkelerden tepkiler gelmeye devam etti. Olaya tepki gösteren Fas, Stockholm'deki Büyükelçisini süresiz olarak ülkeye, İsveç'in Rabat'taki maslahatgüzarını da Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.
Onur Çetinkaya
|
29 Haziran 2023, Perşembe - 09:48
İsveç'e bir tepki de Fas'tan

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişi dün Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Stockholm'de  Kur'an-ı Kerim yakılmasının yankıları sürüyor.  Suudi Arabistan, Kuveyt, Filistin, Yemen gibi ülkeler ve Arap Parlamentolar Birliği ile Körfez İşbirliği Konseyi'nin olayı kınamasının ardından bir tepki de Fas'tan geldi.  

Fas yönetimi Stockholm'deki Büyükelçisini istişarelerde bulunmak üzere süresiz olarak ülkeye, İsveç'in Rabat'taki maslahatgüzarını da Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, olayın şiddetle kınandığı ve elçilere ilişkin atılan adımın Fas Kralı 6. Muhammed'in bizzat talimatıyla olduğu kaydedildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088033/isvece-bir-tepki-de-fastan
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.