İsveç'te bir Iraklı daha, cami önünde Kur'an-ı Kerim yaktı

Irak asıllı Salwan Momika’nın ardından bir başka Irak asıllı Salwan Nejem, İsveç'in başkenti Stockholm'de, DİB’e (Diyanet İşleri Başkanlığı) bağlı Fittja Ulu Camisi’nin önünde, üstelik polis koruması altında İslam dininin ve mensubu Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim’i yaktı.
Mevlüt Peker
|
15 Eylül 2023, Cuma - 19:02
İsveç'te bir Iraklı daha, cami önünde Kur'an-ı Kerim yaktı

İsveç'te son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılarla gündeme gelen bir kişi olan Salwan Nejem, bu sefer tek başına bir saldırı gerçekleştirdi. Geniş bir polis koruması altında Fittja Ulu Camisi önüne gelen Nejem, çevredekilerin itirazlarına rağmen Kur'an-ı Kerim'i yere atarak üzerine bastı.

Kur'an nüshalarını yırtan ve onlara ayak basan Nejem, daha sonra bu nüshaları yaktı.

Saldırının ardından Nejem, olay yerinden zırhlı bir polis aracıyla ayrıldı.

Fittja Ulu Camisi Dernek Başkanı İsmail Okur, bu provokasyona karşılık olarak 4 farklı dilde hutbe okutacaklarını ve cami çevresinde Kur'an okumaları yapacaklarını belirtti. Bu eylemlerle Nejem'in saldırısına karşılık vereceklerini ifade etti.

Son zamanlarda İsveç ve Danimarka'da artan Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonlar büyük tepki çekiyor. Aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan'ın öncülük ettiği bu provokasyonlar, toplumda büyük rahatsızlık yaratıyor. Söz konusu eylemler, din ve inanç özgürlüğüne yönelik saygısızlıklar olarak görülüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2099524/isvecte-bir-irakli-daha-cami-onunde-kuran-i-kerim-yakti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
dragon
16 Eylül 2023, 21:07
gebertin