Bekir Bozdağ kimdir?

Eski Başbakan Yardımcısı ve yeni Adalet Bakanı olarak görev yapan Bekir Boza kimdir? Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili olan Bekir Bozdağ nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
03 Temmuz 2023, Pazartesi - 15:12
Bekir Bozdağ kimdir?

Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965 yılında Yozgat'ta dünyaya geldi. Bozdağ, öğrenimini Uludağ Üniversitesi İlahiyat ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültelerini tamamlayarak mezun oldu. Bozdağ, yüksek

 lisans eğitimini ise  Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında yaparak tamamlamıştır. Bekir Bozdağ, eğitim hayatının ardından kariyerine serbest avukatlık yaparak adım atmıştır. 

Siyasi Kariyeri

Bekir Bozdağ, siyasi kariyerine 1999 yerel seçimlerine Fazilet Partisi Akdağmadeni İlçe Belediye Başkanı seçilerek adım attı. Bozdağ, 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurumasıyla Yozgat AK Parti   İl Teşkilatı'nın kurucuları arasında yer aldı ve kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukukî İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığında bulundu. Bozdağ, 2002 genel seçimlerinde  AK Parti Yozgat milletvekili olarak meclise girdi. Bekir Bozdağ, çeşitli illerde Teşkilat Koordinatörlüğü ve  12. Bölge Teşkilat Koordinatörlüğünde bulundu.

Bekir Bozdağ, 2011-2013 yılları arasında 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı, 2015'te  AK Parti Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan yardımcılığı ve aynı yıl 64. Hükümette Adalet Bakanı görevlerinde bulundu. Bozdağ, 2022 yılında cumhurbaşkanı tarafından Abdulhamit Gül yerine yeniden Adalet Bakanlığı görevine getirildi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088409/bekir-bozdag-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.