ABD'li senatör McConnell "Türkiye'ye satış yapmayalım"

ABD Senatosu'nda Cumhuriyetçilere liderlik eden Mitch McConnell, İsveç NATO'ya katılmasına karşı çıkan Türkiye'ye, üyeliğin önündeki engeller kaldırılana kadar F-16 satışının yapılmamasını önerdi.
Ankara Masası
|
07 Temmuz 2023, Cuma - 10:12
ABD'li senatör McConnell "Türkiye'ye satış yapmayalım"

Türkiye, terör örgütleriyle arasına mesafe koymadığı ve terör örgütü üyelerini teslim etmeyen İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıktı.

Karşılık görüşmeler devam ederken  ABD'li senatör Mitch McConnel'dan 11-12 Temmuz'da yapılacak NATO Zirvesi öncesi dikkat çeken bir açıklama geldi.

McConnel, İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu ve Türkiye'nin ABD'den F-16 savaş uçağı ve modernizasyon kiti talebi hakkında açıklamada bulundu.

" Türkiye’ye F-16 satışından yana olmayanlardanım"

ABD Kongresi'nin üst kanadı Senato'da Cumhuriyetçi Parti'nin lideri olan Mitch McConnell, Punchbowl haber sitesine verdiği demeçte, “İsveç’in NATO üyeliğine engeli kaldırana kadar Türkiye’ye F-16 satışından yana değilim” dedi.

 VOA Türkçe'nin aktardığına göre, Türkiye’ye F-16 satışı konusunda Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nun Demokrat Partili Başkanı Bob Menendez’in görüşüne destek veren McConnell, “İsveç’in üyeliği gerçekleşene kadar Türkiye’ye F-16 satışından yana olmayanlardanım” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088945/abdli-senator-mcconnell-turkiyeye-satis-yapmayalim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.