Hablemitoğlu'nun sanığı firar etti

Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin davada Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilen eski özel kuvvetçi Nuri Gökhan Bozkır, Şanlıurfa’da yargılandığı soğan tırları davasından hüküm giyince firar etti.
Onur Çetinkaya
|
07 Temmuz 2023, Cuma - 11:20
Hablemitoğlu'nun sanığı firar etti

Akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin aralarında eski Özel Kuvvetçiler Levent Göktaş, Tarkan Mumcuoğlu, Fikret Emek ve Nuri Gökhan Bozkır ile eski MİT’çi Enver Altaylı ve Fethullah Gülen ile Mustafa Özcan’ın da bulunduğu 10 kişi hakkında dava açılmıştı.

Ukrayna'dan getirildi

Hablemitoğlu suikastına ilişkin soruşturma sürerken MİT operasyonuyla Ukrayna’dan getirilen Bozkır, 19 Mayıs tarihinde bu davanın diğer tutuklu sanıklarıyla birlikte tahliye edilmişti.

Firar etti 

Tahliye kararından bir hafta sonra Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi, kamuoyunda soğan tırları davası olarak bilinen davayı karara bağlamış ve Bozkır 21 yıl 9 ay hapse mahkum edilmişti.  Bozkır hakkında hükümle birlikte tutuklama kararı çıkmıştı.

Hablemitoğlu davasında “ayda bir en yakın karakola imza vermek ve ikametinin bulunduğu ili terk etmemek” şartıyla serbest bırakılan Bozkır, adli kontrol şartını da ihlal etti.  Bozkır hakkında hükümle birlikte kayıplara karıştı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088954/hablemitoglunun-sanigi-firar-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.