İsrail bir Filistinliyi daha gerçek mermiyle öldürdü

İsrail ordusu, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da bir Filistinliyi daha gerçek mermiyle öldürdü. İsrail askerleri sabah da 2 Filistinliyi öldürüp bir Filistinliyi de yaralamıştı.
Mevlüt Peker
|
07 Temmuz 2023, Cuma - 19:44
İsrail bir Filistinliyi daha gerçek mermiyle öldürdü

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınlarında gerçekleştirdiği müdahalede bir Filistinliyi öldürdü.

İsrail askerleri, Ramallah'ın batısındaki Ümmü Safa köyünde cuma namazı sonrası düzenlenen işgal ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimi karşıtı gösterileri dağıtmak için gerçek mermi kullandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu göğsünden gerçek mermiyle ağır şekilde yaralanan bir kişinin olduğu belirtildi.

Açıklamada, ağır yaralı Filistinlinin Ramallah'taki İstişari Hastanesi'ne kaldırıldığı ancak sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Bu olayın yanı sıra İsrail ordusu, sabah saatlerinde Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus'un Eski Şehir bölgesine düzenlediği baskında 2 Filistinliyi öldürmüş ve 1 Filistinliyi yaralamıştı.

Filistinliler, her hafta cuma günleri işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ün farklı bölgelerinde, uluslararası hukuka göre yasa dışı kabul edilen Yahudi yerleşim birimlerini protesto etmek amacıyla gösteriler düzenliyor.

İsrail askerleri, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz, plastik mermilerin yanı sıra sık sık gerçek mermi kullanıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089035/israil-bir-filistinliyi-daha-gercek-mermiyle-oldurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.