İsrail askerleri, Filistinli genci kafasından böyle vurdu

İsrail güçleri, Batı Şeria'da bir Filistinli genci kafasından vurdu. O anlar cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alındı.
Mevlüt Peker
|
21 Ağustos 2023, Pazartesi - 19:57
İsrail askerleri, Filistinli genci kafasından böyle vurdu

İsrail güvenlik kuvvetleri, Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Nablus kentine bağlı Beyta kasabasına operasyon düzenledi ve adeta cinayet çetesinin taktikleriyle hareket etti. Bu operasyonda 8 Filistinli gerçek mermilerle hedef alınarak vuruldu. Bir Filistinli genç, başından vurulduğu anlarda hayatını kaybetti. Bu vahşi cinayet anları ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

İsrail ordusu, Mescid-i Aksa'nın 54 yıl önce Avustralyalı bir Yahudi tarafından kundaklanmasının yıl dönümünde Gazze Şeridi'nde düzenlenen protesto gösterisine müdahale etti. Bu müdahale sonucu 8 kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'nin sınırında toplanan Filistinliler, 21 Ağustos 1969'da Mescid-i Aksa'nın ateşe verilmesinin yıl dönümünde kutsal mabedin ihlallerini protesto etti. Ancak İsrail askerleri, Filistin bayrakları taşıyan gençlere göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullanarak müdahalede bulundu.

İsrail'in attığı göz yaşartıcı gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçiren Filistinlilere sağlık ekipleri müdahale etti. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun müdahalesi sonucu 8 kişinin yaralandığını ve yaralılar arasında bir gazetecinin de bulunduğunu açıkladı.

Avustralyalı fanatik Yahudi Dennis Michael Rohan, 21 Ağustos 1969'da Mescid-i Aksa'ya girerek Kıble Camisi'nin mihrabını ve 1000 yıllık minberini ateşe vermişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095456/israil-askerleri-filistinli-genci-kafasindan-boyle-vurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.