Zelenski'nin fotoğrafına Rusya tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul'a gelen Ukrayna lideri Zelenski, Dönüşünde bir fotoğraf paylaşarak Türkiye'de bulunan 5 Azov Taburu komutanının da ülkelerine döndüğünü açıkladı. Bu duruma Rusya'dan tepki geldi.
Onur Çetinkaya
|
09 Temmuz 2023, Pazar - 06:49
Zelenski'nin fotoğrafına Rusya tepkisi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti ile İstanbul'a gelerek görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından iki lider basın toplantısı düzenlerken, ertesi gün geri dönüş yolunda uçaktan bir paylaşımda bulunarak Türkiye'de bulunan 5 Azov Taburu komutanının ülkelerine döndüğünü açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye'den eve dönüyoruz ve kahramanlarımızı evimize getiriyoruz. Ukraynalı askerler Denys Prokopenko, Svyatoslav Palamar, Serhiy Volynsky, Oleh Khomenko, Denys Shleha. Sonunda akrabalarının yanında olacaklar" ifadelerini kullandı.

 "Türkiye, anlaşmaları ihlal etti" 

Kremlin Sözcüsü Dmitr Peskov, esir takası şartlarına göre komutanların savaşın sonuna kadar Türkiye'de kalması gerektiğini ve Türkiye'nin komutanların serbest bırakılacağını Rusya'ya bildirmediğini ifade etti.

Peskov, Azov Taburu komutanlarının Ukrayna'ya dönmesinden Türkiye'yi sorumlu tutarak "Türkiye, anlaşmaları ihlal etti" ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089200/zelenskinin-fotografina-rusya-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.