Kars’ta gazeteciye çirkin saldırı

Kars’ın Kağızman ilçesinde kaymakamın koruma polisi gazeteciyi darp etti. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntü tepki topladı.
Ersin Küçükbarak
|
12 Temmuz 2023, Çarşamba - 15:56
Kars’ta gazeteciye çirkin saldırı

Kars’ın Kağızman ilçesinde gazeteci Serkan Çağlar ‘Aracını buraya çekemezsin” diyen  kaymakamın koruma polisinin saldırısına uğradı.

Saldırı  anı güvenlik kamerasına da yansıdı.

Kolundan ve bacağından yaralanan Çağlar, hastaneden darp raporu alarak, kendisini darp eden polis memuru korumadan şikayetçi oldu.

Gazeteci Serkan Çağlar’ın böyle bir olaya maruz kalması tepki topladı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, gazetecinin üzerine gelen koruma tarafından yere yatırılması sonucu yaşanan arbede yer alıyor.

 "En ağır şekilde kınıyoruz"

Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Gazeteci Serkan Çağlar’ın Kars’ın Kağızman ilçesinde saldırıya uğramasını kınadı.

Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, "Kars’ın Kağızman ilçesinde, bir meslektaşımızın Kağızman Kaymakamı Okan Daştan’ın gözleri önünde koruma polisleri tarafından darp edilmesi olayını hiç bir şekilde kabul etmiyor ve en ağır şekilde kınıyoruz. Kars’ta gazeteci Serkan Çağlar, bir haber bilgisini araştırmak için gittiği Kağızman Kaymakamlığı binasında koruma polisinin saldırısına uğradı. Yerde dakikalarca darp edilen meslektaşımıza polis şiddeti uygularken, görevi ilçede huzuru ve güveni tesis etmek olan İlçe Kaymakamının olayı izlerken çekilen görüntüleri vicdanları yaralamıştır. Kamu görevi yapan gazetecilere sahip çıkması gereken kaymakamın şiddeti izlemesini bu olaylara keskin bakış açısını bildiğimiz eski Ağrı Valisi şimdi ki İçişleri Bakanı olan Sayın Ali Yerlikaya ve Kars Valisi’nin takdirine bırakıyoruz. Şiddeti kimden gelirse gelsin tasvip etmediğimizi ve gazetecilere yapılan bu olayı şiddetle kınadığımızı kamu oyununa saygılarımızla duyuruyoruz” ifadeleri kullanıldı.

"Kaymakamın izlemekle yetinmesi kabul edilemez"

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada da,
“Meslektaşımız Serkan Çağlar, bir haber araştırması için gittiği Kaymakamlıkta aracını park ederken, Kaymakam Okan Daşdan’ın koruma polisi tarafından darp edilmiştir. Olay sonrası hastanede muayene olan arkadaşımızın vücudunun bir çok yerinde darbeler aldığı belirlenmiştir. Kaymakamın, kendisi gibi kamu görevi yapan gazetecileri koruması gerekirken, olayı izlemekle yetinmesi, arkadaşımızın yerde dakikalarca darp edilmesi olayı kabul edilemez bir durumdur.
Kamu görevlilerinin, yanlış bir durum var ise bunu uyarı yoluyla çözmesi gerekirken şiddete başvurması tasvip edilemez. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, yapılan bu saldırıyı kınıyor, yetkililerin konuya gerekeni yapmalarını bekliyoruz.” denildi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2089725/karsta-gazeteciye-cirkin-saldiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.