DSÖ'den dikkat çeken uyarı

Dünya Sağlık Örgütü yayınladığı raporda "aspartam" tatlandırıcı maddenin kanserle bağlantılı olduğunu doğruladı. Aspartam diyet kola, gazoz, kahve, sakız, yoğurt, çikolata ve pek çok diğer gıda ürününde yaygın olarak kullanılıyor.
Onur Çetinkaya
|
14 Temmuz 2023, Cuma - 13:34
 DSÖ'den dikkat çeken uyarı

Dünya Sağlık Örgütü'nün  kanser araştırma kolu olan Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı tarafından ilk kez "insanlar için muhtemelen kanserojen" olarak resmen onaylandı.

Dünya Sağlık Örgütü yayınladığı raporda, diyet kola, gazoz, kahve, sakız, yoğurt, çikolata ve pek çok diğer gıda ürününde yaygın olarak kullanılan "aspartam" adı tatlandırıcı maddenin kanserle bağlantılı olduğunu doğruladı.

DSÖ Beslenme ve Gıda Güvenliği  Departmanı mümkün olduğu sürece şekerli gıdalardan uzak durulması gerektiğini söylerken kola yerine ise su tüketilmesi konusunda uyardı.Son araştırmada Aspartamın karaciğer kanseri ile ilişkili olduğu belirlendi. 

Aspartam nedir? 

Aspartam, yapay tatlandırıcı olarak kullanılan bir maddedir. Çoğunlukla düşük kalorili veya kalorisiz gıda ve içeceklerde bulunur. Aspartam, tatlandırıcı olarak tercih edilen birçok üründe kullanıldığından, sağlık konularında bazı tartışmalar ve endişeler de bulunmaktadır. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090029/dsoden-dikkat-ceken-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.