Bendevi Palandöken "Zaman kaybetmeden zamlardan vazgeçin"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Akaryakıt fiyatlarında yapılan ÖTV artışı ile artık ticari akaryakıt şart oldu. Bu fiyatlar ile esnafımız artık marşa basamaz duruma gelir." dedi.
Ankara Masası
|
16 Temmuz 2023, Pazar - 13:40
Bendevi Palandöken "Zaman kaybetmeden zamlardan vazgeçin"

Resmi Gazete'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre akaryakıtta ÖTV tutarları arttı.  

Kararda " Bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıt ürünlerinden alınan ve yaklaşık 7 yıldır artırılmamış olan maktu ÖTV tutarları; benzinde ve motorinde 5 TL, LPG de 4 TL, diğer ürünlerde de bu ürünlerin ÖTV tutarlarında yapılan artış oranları esas alınarak artış yapılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ( TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son gelen zamlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

" Akaryakıt fiyatlarında yapılan ÖTV artışı ile artık ticari akaryakıt şart oldu" ifadesini kullanan Palandöken " Bu fiyatlar ile esnafımız artık marşa basamaz duruma gelir. Çünkü bu fiyatlar otomatik olarak A’dan Z’ ye tüm ürünlere yansıyacaktır. Bu da vatandaşımızı alım gücünü düşürecek enflasyonu artıracaktır” dedi.

"Zamlar piyasaya yeni zam ve enflasyon olarak yansıyacak"

Palandöken “ÖTV artışından sonra motorinin litresi 33 lirayı geçerken, benzin 35 liraya dayandı. Bu ÖTV zammının altından esnafımızın kalkması çok zor. Vatandaşta bu zamların karşısında oldukça zor duruma düşer. Esnafımız artık marşa basamaz. A’dan ‘ye tüm ürünlere zam artık kaçınılmaz. Çünkü bu yıl bu akaryakıt öncesinde MTV’yi de vatandaşlar ikinci kez ödeyecek. Bunların altından kalkılmaz. Zamlar piyasaya yeni zam ve enflasyon olarak yansıyacaktır. Zaman kaybedilmeden bu zamdan vazgeçilmelidir. Tarladan sofraya her ürün artık yeniden zamlı olacak diye konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090292/bendevi-palandoken-zaman-kaybetmeden-zamlardan-vazgecin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.