Meta, Llama 2'yi ticari kullanıma açıyor

WhatsApp, Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta şirketi, yapay zeka dil modeli olan Llama 2'yi Microsoft dahil olmak üzere büyük bulut sağlayıcılarının iş birliğinde ticari kullanıma açıyor.
Mevlüt Peker
|
18 Temmuz 2023, Salı - 20:20
Meta, Llama 2'yi ticari kullanıma açıyor

Meta şirketinden yapılan açıklamaya göre, yapay zeka alanında kullanılan Llama 2'nin yeni sürümü artık araştırma ve ticari amaçlar için ücretsiz ve açık kaynak olarak kullanıma sunulacak.

Ayrıca açıklamada, Microsoft ile yapılan iş ortaklığının bir adım daha ileriye taşındığı ve üretken yapay zeka alanındaki çalışmaların genişletildiği belirtildi.

Yeni sürüm Llama 2'nin "Azure AI" model kataloğunda kullanıma açıldığı ve Microsoft Azure platformunu kullanan geliştiricilere içerik filtreleme ve güvenlik özellikleri için bulut tabanlı yerel araçlar sunacağı bilgisi verildi.

Açıklamada, Llama 2'nin Windows işletim sisteminde yerel olarak çalışacak şekilde optimize edildiği ve bu sayede farklı platformlardaki müşterilere üretken yapay zeka deneyimleri sunarken sorunsuz bir iş akışı sağlayacağı ifade edildi.

Llama 2'nin sadece Microsoft ile sınırlı kalmayacağı, aynı zamanda Amazon Web Hizmetleri (AWS), Hugging Face ve diğer sağlayıcılar aracılığıyla da sunulacağı duyuruldu. Bu adım, yapay zeka teknolojisinin daha geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından erişilebilir hale gelmesine katkı sağlayacak ve geliştiricilere farklı seçenekler sunacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090569/meta-llama-2yi-ticari-kullanima-aciyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.