Meta’dan yapay zeka yazılımcı!

WhatsApp, Instagram ve Facebook’un sahibi Meta, bilgisayar kodları yazmaya yarayan "Code Llama" (Kod Lama) ismiyle yapay zeka aracı çıkardı.
Mevlüt Peker
|
24 Ağustos 2023, Perşembe - 20:14
Meta’dan yapay zeka yazılımcı!

Facebook'un sahibi olduğu Meta, yapay zeka aracı Code Llama'yı duyurarak, metin istemlerini kullanarak kod oluşturmayı sağlayan bu yeni ürününü piyasaya sürdüğünü açıkladı.

Meta'nın yaptığı açıklamada, Code Llama'nın büyük dil modelleri için geliştirilmiş son teknoloji bir ürün olduğu belirtildi. Code Llama'nın programcıların daha sağlam ve iyi belgelenmiş yazılımlar oluşturmasına yardımcı olma potansiyeline sahip bir üretkenlik ve eğitim aracı olduğu ifade edildi. Yapay zeka aracının Llama 2 ile aynı topluluk lisansı altında hem araştırma hem de ticari amaçlı kullanıma sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, yenilikçi, güvenli ve sorumlu yapay zeka araçları geliştirmenin önemine vurgu yapılırken, Code Llama'nın gelişmiş kodlama yetenekleri sayesinde hem koddan hem de doğal dil istemlerinden kod ve kodla ilgili doğal dil oluşturabileceği belirtildi. Aracın ayrıca kod tanımlama ve hata ayıklama amaçları için de kullanılabileceği aktarıldı.

Python, C++, Java, Javascript gibi en popüler kodlama dillerinin çoğunu destekleyen Code Llama'nın, programcılara geniş bir yelpazede kod oluşturma ve düzenleme imkanı sağladığı açıklandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095962/metadan-yapay-zeka-yazilimci
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.