Özgür Özel'den Faik Öztrak'a yanıt

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın zoom toplantısıyla ilgili 'etik dışı' açıklamasına "Kendini partiye dayatanlar o toplantıdan bir etik dışılık çıkarabilirler ama ben o toplantıda etik dışı bir şey görmüyorum" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
20 Temmuz 2023, Perşembe - 09:42
Özgür Özel'den Faik Öztrak'a yanıt

Seçimlerin ardından CHP'de değişim isteyen isimler zoom toplantısında buluştu.

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıya  Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Engin Altay ve Gökhan Günaydın gibi birçok ismin katıldı. 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantıya ilişkin "Partimizin kongreler süreci hızla ilerlerken, partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıları da doğru bulmayız. Yarışmaya evet diyoruz. Ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını da doğru bulmuyoruz" dedi.

Sözcü TV’den İpek Özbey’e konuşan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Faik Öztrak'a yanıt verdi.

"O video kaydında utanılacak tek bir kelime yok"

Özel, sızdırılan toplantı için, Toplantıda sızan ses kaydında utandıracak ne var. Son derece ahlaklı, son derece kurallara saygılı, kimsenin kimsenin yerine imza atmadığı, sahtekarlık olmayan bir toplantı. PM'yi olağanüstü toplantıya çağırmak üzere imza toplanması konuşuluyor. O video kaydında utanılacak tek bir kelime yok. Kimseyi rencide edecek bir ifade yok. Yanlış olan ne, insanların partinin ve ülkenin geleceğini düşünmesi mi?” dedi.

"Bizim aramızda hiyerarşi yok"

Özel, “Orada PM üyeleri vardı evet ama sanki Ekrem İmamoğlu başkanlık ediyor gibi algılandı…” eleştirisine, “Öyle bir şey yok. Daha önce birçok toplantı yapıldı. Başka başka isimler de ev sahipliği yaptı. Zoom'un davetini Ekrem Bey açtı diye bu sefer öyle algılandı. Sonuçta her toplantının bir ev sahibi olacak. Bizim aramızda hiyerarşi yok, kimse kimseye patronaj dayatmıyor, kimse açısından kompleks yapacak bir durum yok” diye yanıt verdi.

"Etik dışı bir şey görmüyorum"

Özel, Parti Sözcüsü Öztrak’ın “Etik olmayan toplantıyı doğru bulmuyoruz” açıklaması hakkında da şunları kaydetti:

“İzleyicilerin taktirine bırakırım. Etik dışı hiçbir şey yapılmadı. Genel başkanı sakınan, herkesin birbirine saygılı olduğu bir toplantıydı. O toplantıdan bir etik dışılık çıkarmak genel başkan olmazsa ben olmam diyen zoraki bir bakış açısının işi. Kendini partiye dayatanlar o toplantıdan bir etik dışılık çıkarabilirler ama ben o toplantıda etik dışı bir şey görmüyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090790/ozgur-ozelden-faik-oztraka-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.