Ukrayna’dan Rusya’ya misilleme!

Ukrayna'dan Rusya'ya misilleme geldi. Ukrayna Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Tüm gemiler askeri kargo taşıyan gemiler olarak değerlendirilecek" denildi. Rusya Savunma Bakanlığı, tahıl koridoru anlaşmasının süresinin uzatılmayacağını açıkladıktan hemen sonra, Ukrayna’nın yaptığı bu açıklamanın aynısını yapmıştı.
Mevlüt Peker
|
20 Temmuz 2023, Perşembe - 22:05
Ukrayna’dan Rusya’ya misilleme!

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Karadeniz'deki limanları ve Ukrayna'nın geçici olarak işgal edilen topraklarındaki limanlara giden tüm gemileri askeri kargo taşıyan gemiler olarak değerlendireceğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığının dün gece yarısından itibaren Karadeniz'de Ukrayna limanlarına yönelik tüm gemileri potansiyel askeri yük taşıyıcısı olarak kabul edeceğini duyurmasının ardından, Ukrayna Savunma Bakanlığından misilleme geldi. Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın evrensel serbest dolaşım hakkını vahşice ihlal ettiği ve gıda güvenliğini kasıtlı olarak baltalayarak milyonlarca insanı açlığa mahkum ettiği belirtildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı açıklamasında, Rusya'nın Karadeniz'i özellikle Rus gemileri ve Ukrayna'nın geçici olarak işgal edilen topraklarında bulunan limanlar için tehlikeli bir bölge haline getirdiği vurgulandı ve "Tüm risklerin sorumluluğu tamamen Rus liderliğine aittir" denildi. Ayrıca, 21 Temmuz 2023 saat 00:00'dan itibaren Ukrayna tarafından ilgili tüm risklerle birlikte Karadeniz sularında seyreden tüm gemilerin Ukrayna tarafından askeri kargo taşıyıcıları olarak kabul edilebileceği uyarısı yapıldı.

Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz Girişimi'nin sona ermesi ve deniz insani koridorunun kapatılmasını gerekçe göstererek, 20 Temmuz 2023 saat 00:00'dan itibaren Karadeniz Havzası'nda Ukrayna limanlarına giden tüm gemileri potansiyel askeri kargo taşıyıcısı olarak değerlendireceğini açıklamıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090880/ukraynadan-rusyaya-misilleme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.