Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e saldırılar sürüyor

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da İslam dininin ve mensubu Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e yönelik aşağılık saldırılar bugün de devam etti.
Mevlüt Peker
|
09 Ağustos 2023, Çarşamba - 20:44
Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e saldırılar sürüyor

"Danimarkalı Vatanseverler (Danske Patrioter)" adlı ırkçı ve İslam düşmanı grubun bir üyesi; gün boyu ve sırayla Türkiye, Pakistan, Cezayir, Endonezya ve İran'ın Kopenhag büyükelçiliklerinin önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakarak İslam’ı aşağılayıcı sloganlar attı. Provokatörü korumak için polis, yoğun güvenlik önlemi aldı.

Facebook, Danimarkalı Vatanseverler (Danske Patrioter) isimli İslam düşmanı ve ırkçı grubun sosyal medyada paylaştığı Kur’an-ı Kerim yakma görüntülerinin bazılarına kısıtlama getirmişti.

Danimarka ve İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonlar

İsveç ve Danimarka'da son zamanlarda artan Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara karşı tepkiler büyüyor.

Danimarka'da aşırı sağcı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022 Paskalya tatilinde İsveç'in Malmö, Norköping, Jönköping ve Stockholm şehirlerinde Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonları düzenlemişti.

Paludan, 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde, 27 Ocak'ta da Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

İsveç'te ise Salwan Momika adlı bir kişi, 28 Haziran'da Stockholm Camisi önünde, 20 Temmuz'da ise Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakarak tepkilere yol açmıştı.

Danimarka'da İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi bir grup ise Nisan ayından itibaren Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e saldırılar düzenlemişti.

Bu grup, 21 Temmuz'da Irak, 24 Temmuz'da İran ve Irak, 25 Temmuz'da ise Mısır ve Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçlikleri önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 25 Temmuz'da kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak kabul eden ve bu tür eylemleri şiddetle kınayan bir karar tasarısını kabul etmişti.

Bu tür olaylar, Danimarka ve İsveç'te düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 18. Olağanüstü Dışişleri Bakanları toplantısı sırasında da artarak devam etmişti.

Saldırılar, Türkiye, Irak, Mısır, Suudi Arabistan ve İran'ın Kopenhag Büyükelçlikleri önünde ateşe verilen Kur'an-ı Kerim'lerle devam etti.

Grup, provokasyonlarını Kopenhag dışına da taşımış, bazı Müslümanların tepkisine neden olmuştu.

Tüm bu gelişmeler, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen'in yazarı olduğu bir kitabın yakılmasıyla devam etti.

Son olarak, İran asıllı bir Danimarkalı sanatçı da 5 Ağustos'ta Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik bir saldırı düzenlemişti.

Tüm bu saldırılar, polis eşliğinde ve yetkili makamlardan izin alınarak gerçekleşti. Bu durum, birçok ülkenin, özellikle Türkiye'nin tepkisine yol açtı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093761/danimarkada-kuran-i-kerime-saldirilar-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.