Mustafa Destici'den vergide adalet çağrısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, vergide adaletin sağlanması gerektiğini belirterek "Daha adilane bir çözüm ve düzenleme yapılması gerektiğini, verginin anayasaya göre kazanandan alınmasının altını özellikle çiziyoruz" dedi.
Ankara Masası
|
27 Temmuz 2023, Perşembe - 12:14
Mustafa Destici'den vergide adalet çağrısı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin İstanbul İl Başkanlığında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son yapılan ÖTV zamlarına değinen Mustafa Destici, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e atıfta bulunarak daha farklı çözüm hamleleri beklediklerini söyledi.

Destici "Eğer ekonomi yönetiminizin başına saygınlığı, itibarı olan uzman olduğu söylenen şahıslar geliyorsa, bizlerin vatandaşların beklentisi daha farklı çözümler. 1970-90 çözümleri değil. Neydi o çözümler zam. Bugün artık vatandaşımız daha farklı çözümler bekliyor." ifadeleri kullandı.

"Vergide adalet sistemi kurulmalı"

Vatandaşlardan alınan vergiler için ise daha adaletli bir sistemin oluşturulabileceğine vurgu yapan Destici, şunları söyledi:

"Bütçe açıkları elbette kapatılmalı ama bu  örneğin dolaylı vergiler vasıtasıyla fakir zengin ayırt etmeden vatandaşların hepsinin sırtına birden yüklenmemeli. Kimin mal varlığı daha fazlaysa o daha fazla katkı sağlamalı, daha fazla vergi ödemeli.

Düşük gelirliyse, asgari ücretliyse, 7500 TL gibi bir emekli maaşı alıyorsa, bundan vergi almak hem ahlaki değil, hem yasal da değil. Çünkü vergide anayasaya baktığımız da vergi kazançtan alınır yani kazanandan alınır, zenginden alınır.

Maalesef ülkemizde vergilerin önemli bir kısmı dolaylı vergi olduğu için böyle değil. Örneğin akaryakıttan alınan ÖTV, zengin ile fakir aynı oranda ödüyor. Yani Türkiye’nin en fakiri de aracına, geliri en düşükte aracına, asgari ücretli de, 7500 TL emekli maaşı alanda aracına benzin ya da mazot aldığında aynı oranda vergi ödüyor. Türkiye’nin en zengin adamı da oda benzine diyelim ki 35 lira ödüyor diyelim bunun 10 lirası vergi, asgari ücretli de 35 lira ödüyor onunda 10 lirası vergi, ÖTV ya da KDV. Dolayısıyla da buralar da daha adilane bir çözüm ve düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz ve bunun için de hiç beklenmemeli ivedi çalışmalar yapılmalı. Burada vergi de adaletin sisteminin kurulması ve verginin anayasaya göre kazanandan alınmasının altını özellikle çiziyoruz."

Mustafa Destici ayrıca emekli maaşlarında yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini bunun için yıl başının beklenmemesi gerektiğini söyledi.

İsveç'te Kuran-ı Kerim'e yönelik saldırılara da değinen Destici, "Bu anlayış devam ettiği sürece, NATO üyeliği TBMM'de onaylanmayacaktır" ifadelerini kullandı.

"BBP kendi adı amblemi ve adaylarıyla seçime girecek güce sahiptir"

Destici, 2024 yerel seçimlerine katılacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Cumhur İttifakı devletin varlığını, ülkenin bütünlüğünü ve milletin istiklalini ve istikbalini önceler. Dolayısıyla da ana ilkelerde bizim ittifakımız devam etmektedir. Biz elbette ayrı partileriz. Seçimlere ortak girebiliriz, ayrı girebiliriz. Belli yerlerde ittifak yapabiliriz, belli yerlerde yapmayabiliriz. Cumhur İttifakı devam eder; çünkü Cumhur İttifakı'nın dediğim gibi kapsamı bellidir. O da devletin varlığı ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbalidir. Bu anlamda Cumhur İttifakı devam etmektedir ve Büyük Birlik Partisi de bu ittifakın ayrılmaz bir parçasıdır içerisindedir. Yerel seçimlerle ilgili bizim şu andaki bütün hazırlıklarımız aynen genel seçimlerde olduğu gibi bütün seçim çevrelerinde bin 400'e yakın yanlış hatırlamıyorsam bin 391 belediyelik var. Bütün bu belediyelerin tamamında kendi adımızla, kendi adaylarımızla ve kendi amblemimizle girme yönündedir bütün bizim hazırlıklarımız. Tabii ki seçim sathı mahalline gelindiğinde başta İstanbul olmak üzere Ankara olmak üzere, İzmir olmak üzere, Bursa'dır, Balıkesir'dir, Manisa'dır, Adana'dır, Mersin'dir, Antalya'dır, Eskişehir'dir, Van'dır, Diyarbakır'dır, Mardin'dir. Bu tür büyük şehirlerimizde ve bazı illerde ilçelerde ittifak yapmamız gerekirse ittifakla ilgili bir gündem oluşursa Büyük Birlik Partisi'ne böyle bir taleple gelinirse Cumhur İttifakı ortaklarımız tarafından o zaman elbette ki Büyük Birlik Partisi'nin kapısı açıktır. Bunları da oturur konuşuruz değerlendiririz. Yine ülkenin menfaati neyi gerektiriyorsa, milletin menfaati neyi gerektiriyorsa Cumhur İttifakı'nın menfaati neyi gerektiriyorsa bunu yaparız ve daha sonra da elbette ki parti kurullarımız, partinin menfaatini, arkadaşlarımızla yapacağımız istişareler neticesinde de hangi illerde ya da ilçelerde ittifak yapacağımıza karar verir, oralarda ittifak yaparız. Diğer yerlerde de yine eksiksiz bir şekilde partimiz amblemi ve logosuyla seçimlere katılırız. İstanbul'da da başta büyükşehir belediyesi olmak üzere 39 ilçenin tamamında Büyük Birlik Partisi kendi adı amblemi ve adaylarıyla seçime girecek güce de sahiptir. Teşkilat gücüne de sahiptir. Adaylara da sahiptir."  

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091803/mustafa-desticiden-vergide-adalet-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.