Mustafa Destici'den ABB'ye eleştiriler

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "3 yıllık süre içerisinde Ankara'da dişe dokunur bir yatırım görmedik" ifadelerini kullanırken, yapılan yardımların somut olarak açıklanması gerektiğini söyledi.
Ecem Çetin
|
17 Ocak 2022, Pazartesi - 15:54
Mustafa Destici'den ABB'ye eleştiriler

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sunduğu canlı yayına Büyük Birlik Parti Genel Başkanı Mustafa Destici konuk oldu.

Fatih Atik'in "Millet İttifakı adayı Mansur Yavaş olur mu?" sorusu üzerine Destici "Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylığına soğuk baktığını düşünüyorum. Kemal Bey devlet tecrübesinden bahsediyor, bu iki isim tecrübesini yeterli bulmuyor. Ben Kılıçdaroğlu’nun adaylığını daha yüksek ihtimal görüyorum." dedi.

"Algı oluşturmak için reklam amaçlı yapılıyor"

Destici, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bir algı oluşturmaya çalıştığını ifade ederken "Şimdi bir kere Ankara olsun,İstanbul olsun diğer millet ittifakının kazandığı büyükşehirlere baktığımızda güzel algı oluşturuyorlar. Mesela, çiftcilere mazot dağıtıyor. Şimdi ,acaba bu mazotu 100 kişiye mi veriyor? Ankara'da yaşayan bütün çiftcilere mi veriyor ? Göstermelik bir algı oluşturmak için mi bu işler yapılıyor ? Ya da bir ara ilk pandemi başladığı dönemlerde vatandaşın bakkal borçları kapatılıyordu.Acaba kaç tane vatandaşın bakkal borcu kapatıldı? Ve gerçekten bu borçlar, başka vatandaşların katkılarıyla ile mi kapatıldı? Ya da belediyenin bir şirketi , bunu planlayarak toplumda bir algı oluşturmak için mi yaptı ? Bendeki bilgiler ikinci söylediğim gibi. Ve burada kaç vatandaşın bakkal borcu kapatıldı ?  Çoğunluğu kapatılmadığını biliyorum. Bunlar niçin yapılıyor ? Bunlar, algı oluşturmak için, reklam amaçlı yapılıyor. Ve daha sonra şöyle bir algı oluşuyor; Diyelim ki, 100 kişiye mazot yardımı yapılırsa ya da 50 kişinin bakkal defteri kapatılırsa sanki bütün Ankara'da yaşayan, bakkala borcu olanların hepsinin bakkal borcu kapatılmış ya da Ankara'nın bütün çiftçilerine mazot desteği verildi." dedi

Sözlerine Polatlı'da karşılaştığı manzarayı anlatarak devam eden Destici şunları söyledi;

Bütün muhtarlarımızla, çiftçilerimizle toplantı yaptım. Böyle bir yardım almadıklarını söylediler. Benden sonra verilmişse bilmiyorum. Ama benim yaptığım da böyle bir yardım verilmediğini söylediler. Bunu da somut olarak ortaya koymalılar. Kaç çiftçiye bunu vermişler ? Bütün çiftçilere vermişler mi ? Bütün çiftçilere bunu vermeye kalksa belediyenin buna bütçesi yetmez. 

"Ankara'da dişe dokunur bir yatırım görmedim"

Ankara'da yaşanabilecek olası su sorununa dikkat çeken Destici "İlave bir baraj yapılmış mıdır?" diye sorarken "Birde belediyenin asli hizmetleri vardır. Bütün vatandaşa yönelik hizmetler yapılmalı. Mesela nedir ? Su... Ankara şuanda İstanbul'dan daha zor durumda su konusunda.Çünkü, İç Anadolu'da kuraklık daha fazla oluyor. Ve şuanda Ankara'da ki barajların doluluk oranları çok düşük seviyelerde. Şimdi, ilave bir baraj yapılmış mıdır? bu üç sene içerisinde yapılmamıştır. Bu su ücretleri ile ilgili zam yapıldı mı yapıldı. Madem öyle hiç zam yapmasalardı suya. Bütün vatandaş bundan nasiplenmiş olurdu ya da zaten kademeli bir fiyat var. Lakin biz şunu söylüyoruz Büyük Birlik Partisi olarak, 'Gelir düzeyi düşük olan yani su faturasını ödemekte zorlanan ve bir insan mesela asgari mecburi olarak kaç metre küp su tüketmelidir? Örneğin 30 Litre diyelim. bunun vatandaşa bedava verilmesini öneriyoruz. Büyük Birlik Partisi olarak. 1978'den beri Ankara'da yaşayan bir vatandaş olarak, bu 3 yıllık süre içerisinde Ankara'da dişe dokunur bir yatırım görmediğimi de üzülerek ifade ediyorum. Keşke yapılsa bizde desek ki Ankara'ya bu yapıldı desek. Eğer bizim bilmediğimiz yatırımlar varsa ki onu da bilgilendirilerse onu da söyleriz. Bilgilendirme, reklam konusunda çok mahirler. Bir şey yapmış olsalar bunu yapmadıklarını bile yapmış gibi zaten gösteriyorlar. Bunu çok rahatlıkla duyarız diye düşünüyorum. Duymuş olurduk bugüne kadar. " diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1240955/mustafa-desticiden-abbye-elestiriler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
ülküdaş
18 Ocak 2022, 09:59
mansur öyle bir algı yapıyor ki vatandaşlarla birlikte cumhur ittifakı siyasilerini de uyutuyor, kendileri de zaten acayip işler yapılıyormuşçasına inanmışlar.. bir allahın kulu da çıkıp demiyor ki bu adam hiç bişey yapmıyor ankara enkaza dönüyor, belediye entrika merkezine döndürülmüş, şirketler batırılıyor.. tık yok.. yapan kadar olanlara müsaade edenlerde kabahatlidir unutmayın..