Hatay’da iş makinesi çöken binanın altında kaldı: 1 yaralı

Hatay’da yıkım çalışması yapan bir iş makinesi, çöken binanın altında kaldı. İş makinesinin operatörü, enkaz altında kalan aracın içinde yara aldı.
Mevlüt Peker
|
28 Temmuz 2023, Cuma - 21:44
Hatay’da iş makinesi çöken binanın altında kaldı: 1 yaralı

Asrın Felaketi olarak nitelendirilen ve 11 ilde etkili olan 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan illerden biri olan Hatay'da, ağır hasar gören binalarda yıkım çalışması yürüten iş makinelerinden birinin üzerine bina çöktü, enkazın araç içerisinde sıkıştırdığı iş makinesi operatör yaralandı.

Hatay ilinin Antakya ilçesinde ağır hasarlı binalarda yürütülen yıkım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Antakya ilçesine bağlı Odabaşı Mahallesi'nde yıkımı gerçekleştirilen bina, iş makinesinin üzerine çöktü. Kazada iş makinası operatörü tonlarca enkazın ağırlığı altında kalarak ağır yaralandı. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verilmesi üzerine bölgede bulunan sağlık ekipleri olay yerine yönlendirildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, iş makinesi operatörüne olay yerinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdikten sonra ambulansa alarak hastaneye kaldırdı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 59 bin 259 kişi hayatını kaybetmiş, 122 bin 7 kişi de yaralanmıştı. 301 bin binanın hasarlı ya da yıkık olduğu tespit edilirken, depremlerin yol açtığı maddi kaybın 104 milyar dolar olduğu tahmin edilmişti. 11 ilde etkili olan depremler sebebiyle bölgeden 5 milyonun üzerinde insan başka illere göç etmek zorunda kalmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092010/hatayda-is-makinesi-coken-binanin-altinda-kaldi-1-yarali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.