Kars'ta yolcu otobüsü şarampole uçtu: 7 ölü, 23 yaralı

Kars'ta yolcu otobüsünün şarampole uçması sebebiyle 7 kişi yaşamını yitirdi, 23 kişi de yaralandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kars Valiliğinden açıklama geldi.
Mevlüt Peker
|
30 Temmuz 2023, Pazar - 18:10
Kars'ta yolcu otobüsü şarampole uçtu: 7 ölü, 23 yaralı

Turgut Reis firmasına ait Bursa-Kars seferi yapan 34 TR 078 plakalı yolcu otobüsü, Erzurum-Kars kara yolunda, Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyü girişindeki viyadüğü geçtikten sonra şarampole devrildi.

Kaza sonrasında ihbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Otobüs, yaklaşık 50 metre yükseklikten ters döndü ve kazada Korkmaz Alacalı, Goge Cihangir, Muhammet Emin Erdoğan olay yerinde, Sultan Hamit Ayrım, Emine Şamiloğlu, Songül Yaşar ve Yunus Bilen ise hastanelerde hayatını kaybetti. Ayrıca 23 kişi yaralandı.

Yaralılar kaza yerinden çıkarıldıktan sonra ambulanslarla Erzurum ve Kars'taki hastanelere sevk edildi. Ağır yaralılardan biri ise ambulans helikopterle Erzurum'a ulaştırıldı.

Hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için Kars ve Sarıkamış'taki hastane morglarına kaldırıldı. Kazada yaşamını yitirenlerin aileleri de hastanelere gelerek büyük üzüntü yaşadı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, kaza sonucunda 3 kişinin olay yerinde, 4 kişinin ise hastanelerde olmak üzere toplam 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 23 kişinin de yaralandığı belirtildi. Yaralanan vatandaşların tedavilerinin çeşitli hastanelerde devam ettiği ifade edildi. Açıklamada, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifalar dilendi.

Kazanın meydana geldiği bölgede vinç ve iş makinesi yardımıyla otobüsün çıkarılması sağlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kazanın ardından Kars'tan 4 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 21 ambulans, Erzurum'dan ise 6 ambulans ve 1 helikopter ambulansın görevlendirildiğini duyurdu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092183/karsta-yolcu-otobusu-sarampole-uctu-7-olu-23-yarali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.