Suat Kılıç'tan Mahmut Tanal'a tepki

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Akbelen ormanlarında gerçekleştirilen protestolar sırasında CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın jandarma personeliyle yaşadığı tartışmaya tepki gösterirken "Yaptıkları tam anlamıyla eşkıyalık. Kabul edilebilir bir tarafı yok. Milletvekili kapsamında bu hadise görülemez." dedi. Kılıç, Tanal'ın fezlekesinin bir an evvel TBMM'ye gelmesi gerektiğini söyledi.
Ankara Masası
|
31 Temmuz 2023, Pazartesi - 15:36
Suat Kılıç'tan Mahmut Tanal'a tepki

Ankara Masası Gündem Özel programında Gazeteci Fatih Atik'in konuğu olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, siyasi ve ekonomi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanına açılmak istenen maden sahası alanı tartışmalarına ilişkin konuşan Kılıç, kamuoyunun yeterince bilgilendirilmemesinden dolayı protestoların yaşandığını söyledi.

Kılıç, bu madenlerin çıkarılması gerektiğinin altını çizerken, kesilen ağaçlarla ile o alanda çalışmaların yapılabileceğine vurgu yaptı.

"Milletvekili dokunulmazlığının arkasına sığınamaz"

Protestolara destek vermek için bölgeye giden  CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın jandarma personeliyle yaşadığı tartışmaya da değinen Kılıç, CHP'li vekile tepki gösterdi.

"CHP’li Mahmut Tanal’ın yaptıkları tam anlamıyla eşkıyalık" diyen Kılıç "Kabul edilebilir bir tarafı yok. Milletvekili kapsamında bu hadise görülemez. CHP kurumsal kimliğiyle bu yaşananlara sahip çıkmak değil bu yaşananların karşısında durmak mecburiyetindedir. Ya Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı olsaydı bu Mahmut Tanal devletin jandarmasına, polisine, askerine daha başka neler yapacaktı. İktidar partisi milletvekili kimliği ile bu kabul edilemez bir şey, milletvekili dokunulmazlığının arkasına sığınamaz." dedi.

Kılıç sözlerine şöyle devam etti:

"Jandarma Genel Komutanlığı gerekilen suç duyurusunda bulundu umuyorum ki yargı mercileri dosyayı dönem sonuna bırakmaz. Biran evvel fezlekesini TBMM'ye gönderir ve bu milletvekili kimliğini taşıyan zat o kimlikten soyutlanarak yargılanır. Bunun adı çevrecilik değil bunun adı doğrudan görevi başındaki kamu görevlisine saldırmaktır. Bugün milletvekili sıfatı ile bunun yaptığını yarın devlete başkaldıran bir terör örgütü sempatizanı da yapabilir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092293/suat-kilictan-mahmut-tanala-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.